NASA beklenen UFO raporunu yayımladı

NASA, "tanımlanamayan uçan cisim"lere (UFO) dair raporunu yayımladı. NASA yöneticileri merakla beklenen çalışmayla ilgili basın toplantısı düzenledi. Yönetici Bill Nelson, UAP'lerin (Tanımlanamayan anormal fenomenler) uzaydan geldiğine dair hiçbir kanıt olmadığını belirtti.

NASA beklenen UFO raporunu yayımladı
14 Eylül 2023 - 20:23
NASA'nın Washington DC'deki merkezinde düzenlenen toplantıda,  NASA Yöneticisi Bill Nelson, NASA'nın Bilim Misyonu Direktörlüğü Yönetici Yardımcısı Nicola Fox, NASA'nın Bilim Misyon Müdürlüğü Araştırmadan Sorumlu Yönetici Yardımcısı Dan Evans, Simons Vakfı Başkanı ve NASA'nın UAP bağımsız çalışma ekibinin başkanı David Spergel yer alıyor.



''Öğrenilecek daha çok şey var''
BBC International'ın canlı blog şeklinde aktardığı habere göre; Nelson çalışmadan çıkarılacak en önemli sonucun "öğrenilecek daha çok şey var" şeklinde söyledi. NASA'nın açıklanamayan fenomenleri analiz etmek üzere diğer ajanslarla çalışacağını sözlerine ekleyen Nelson, gökyüzünü taramak için yapay zeka ve makine öğrenmesine başvurucaklarını da açıkladı. Ayrıca Nelson: ''Göklerde yaşanabilirlik arayışını sürdüreceğiz.'' diye de ekledi.



''Uzaydan geldiğine dair kanıt yok''
Nasa'nın bir araya getirdiği panelin bağımsızlığını vurgulayan Nelson, 2021'de fırlatılan James Webb Teleskobu da dahil olmak üzere son teknolojik gelişmelerin uzayda Dünya benzeri başka gezegenler bulacağımızı neredeyse kesin hale getirdiğini söyledi. Nelson, UAP'lerin uzaydan geldiğine dair hiçbir kanıt olmadığını, ancak ne olduklarını bilmediğimizi belirtti: ''Bu işe herhangi bir önyargımız olmadan, ancak bir keşif dünyasında olduğumuzu anlayarak başlıyoruz.''

NASA Bilim Misyonu Direktörlüğü'nden Nicola Fox: ''UAP'ler gezegenin en büyük gizemlerinden biri. Bunun nedeni ise böylesi hadiselere ilişkin yüksek kaliteli sınırlı sayıda veri olmasından.'' ifadelerini kullandı. Fox, rapor edilen çok sayıda UAP gözlemine rağmen, tipik olarak UAP'nin doğası ve kökeni hakkında kesin bilimsel sonuçlara varmak için kullanılabilecek yeterli veri olmadığını da ekledi.

Atanacak direktörün kimliği açıklanmadı
Fox, NASA'nın "gelecekteki verilerin değerlendirilmesi için sağlam bir veri tabanı oluşturmak" üzere bir UAP Araştırma Direktörü atadığını duyurdu. Fox, atanan direktörün veri toplama ve analiz sürecinde yapay zeka ve makine öğrenimini kullanacağını da sözlerine ekledi. Ancak bu ismin kim olduğuna ve ne kadar maaş alacağına ilişkin NASA yöneticilerinden bir yanıt çıkmadı.

''Amacımız yol haritası oluşturmaktı''
Simons Vakfı Başkanı David Spergel: "Amacımız NASA'nın UAP olaylarının doğasının anlaşılmasına katkıda bulunması için bir yol haritası oluşturmaktı. Nasa'nın varlıklarına baktık. Okyanus, yakın yüzey ve atmosferin kapsamlı bir resmini sunsa da tipik olarak UAP olayları için gereken çözünürlüğe sahip değiller." ifadelerini kullandı.

Mevcut veri setinin sınırlı olduğunu söyleyen Spergel, daha fazla veri toplamak için halkın rolünün abartılamayacağını ve NASA'nın mevcut veri boşluklarını doldurmak için kitle kaynak kullanımına geçeceğini aktardı.



Bilim insanlarının raporunda öne çıkanlar şöyle:
Tanımlanamayan anormal olayların arkasında herhangi bir dünya dışı kaynağın olduğu sonucuna varmak için hiçbir neden yok. Ancak... bu nesnelerin buraya gelebilmesi için güneş sistemimizden geçmiş olması gerekir. Her ne kadar bugünkü raporlarla dünya dışı yaşam olduğu sonucuna varılamasa da, Dünya atmosferinde faaliyet gösteren "potansiyel bilinmeyen uzaylı teknolojisi" inkara hazır bir olasılık değil.

Raporda, yapay zeka ve makine öğreniminin tanımlanamayan uçan cisimleri tanımlamak için temel araçlar olduğu belirtiliyor. Tanımlanamayan uçan cisimler ve anormal olayları daha iyi anlama ve tanımlama konusundaki en büyük zorluklardan birinin veri eksikliği olduğunu söyleyen NASA, bu veri eksikliğini kitle kaynak kullanımı teknikleriyle doldurmaya çalışıyor.

Kaynak: TRT Haber, Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum