Neuralink'e "izinsiz tehlikeli madde taşıma" cezası

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulaştırma Bakanlığı, tehlikeli madde taşıma ruhsatı olmadığı ve tehlikeli atıkları usulüne uygun ambalajlamadığı tespit edilen Neuralink şirketine toplam 2 bin 480 $ para cezası verdi.

Neuralink'e "izinsiz tehlikeli madde taşıma" cezası
26 Ocak 2024 - 19:34
Amerikalı milyarder iş insanı Elon Musk'un beyin implantı şirketi Neuralink, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulaştırma Bakanlığı'nın tehlikeli maddelerin taşınmasına ilişkin kurallarını ihlal ettiği için para cezasına çarptırıldı. Neuralink'in tehlikeli madde taşıma ruhsatı almadığı ve tehlike atıkları uygunsuz şekilde ambalajladığı tespit edildi.

ABD Ulaştırma Bakanlığı müfettişlerinin Şubat 2023'te şirketin Teksas ve Kaliforniya'daki tesislerinde yaptığı incelemeler sırasında Neuralink'in kendisini tehlikeli madde taşıyıcısı olarak kaydettirmediğini tespit etti. Yanıcı sıvı madde ksilen de dahil olmak üzere tehlikeli atıkların uygunsuz ambalajlandığını da tespit eden müfettişler, şirkete toplam 2 bin 480 $ para cezası verdi. Bu miktar, şirketin sorunları çözmeyi kabul etmesi nedeniyle ilk başta belirlenen tutardan daha düşük tutuldu.

ABD Ulaştırma Bakanlığı ajansı Boru Hattı ve Tehlikeli Madde Güvenliği İdaresi sözcüsü, ihlalleri ve para cezasını doğruladı ve soruşturmanın artık kapatıldığını söyledi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre ksilen baş ağrısına, baş dönmesine, kafa karışıklığına, kas koordinasyon kaybına ve hatta ölüme neden olabiliyor. Neuralink, beyin implantını insanlar üzerinde test etmeye yönelik ilk denemesi için geçen yıl ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) izin almıştı. 

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum