Nvidia'nın piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı

Kaliforniya merkezli çip üreticisi Nvidia'nın hisse değeri, beklentileri aşan gelir tahminleri sonrası %30'a yakın yükselirken şirketin piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı.

Nvidia'nın piyasa değeri 1 trilyon dolara yaklaştı
25 Mayıs 2023 - 23:54

Nvidia'nın hisse fiyatları, gözle görülür bir artış kaydederek tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 394,80 dolara kadar yükseldi. Bu başarıyla birlikte Nvidia, 939,29 milyar dolarlık piyasa değeriyle dünyanın en değerli çip üreticisi konumunu güçlendirdi.

Bu hisse fiyatlarındaki yükselişte, Nvidia'nın gelecek çeyrek satış tahminlerinin piyasa beklentilerini aşması etkili oldu. Nvidia'nın dün açıklanan bilançosuna göre, gelecek çeyrek gelir beklentisi 11 milyar dolar olarak bildirildi, ki bu rakam piyasa beklentilerinin üzerindeydi. Piyasa, beklentinin 7,2 milyar dolar civarında olacağını öngörmüştü.

Nvidia CEO'su Jensen Huang, OpenAI'nin ChatGPT'si ve diğer dil geliştiren yapay zeka araçlarının, bilgi işlem gücüne olan talebi artırdığını belirtti. Nvidia'nın beklenenden iyi gelir performansı, diğer çip üreticileri ve yapay zeka uygulamaları geliştiren şirketlerin hisselerinin de yükselmesine katkıda bulundu.

Bu çerçevede, ABD'li yarı iletken şirketi AMD'nin hisseleri yaklaşık yüzde 10, Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in hisseleri yaklaşık yüzde 2 ve Microsoft'un hisseleri ise yaklaşık yüzde 3 oranında değer kazandı.

Kaynak: Bloomberg HT


YORUMLAR

  • 0 Yorum