OECD, Türkiye büyüme tahminini %3,6'ya yükseltti

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) "Ekonomik Görünüm" raporunda, Türkiye için 2023 büyüme tahminini yükseltti.

OECD, Türkiye büyüme tahminini %3,6'ya yükseltti
08 Haziran 2023 - 10:55

OECD, Türkiye'ye ilişkin büyüme tahminini yükseltirken enflasyonun bu yıl ve gelecek yıl %40'ın üzerinde olacağını öngördü. OECD "Ekonomik Görünüm" raporunu yayımladı. OECD raporunda Türkiye'nin bu yıl büyüme tahmini %2,8'den %3,6'ya yükseltilirken, 2024 tahminini %3,8'den %3,7'ye düşürdü. Raporda iç talebin Türk ekonomisinde büyümenin itici gücü olmayı sürdüreceğini vurgulandı.

Türkiye'de meydana gelen yıkıcı depremin yol açtığı geniş çaplı hasar sonrası ortaya konan yeniden yapılanma sürecinden kaynaklanan desteğin, ekonomik faaliyetlerdeki kesintinin olumsuz etkisini büyük ölçüde dengeleyeceğini savunan OECD, bununla birlikte Türkiye'de işsizlik oranının %10'a yakın seviyelerde kalmasının beklendiğini vurguladı.

OECD, Türkiye için 2023 enflasyon beklentisini %44,6'dan %44,8'e yükseltirken, 2024 beklentisini ise %41,4'ten %40,8'e indirdi. Depremin ardından para ve maliye politikalarının ekonomiyi desteklemeye devam edeceğini tahmin eden OECD, "Bununla birlikte, enflasyon beklentilerini dengelemek zorlu bir görevdir. Bu amaçla, para politikası dikkatli bir şekilde zamanlandırılan politika faizi artışları ile sıkılaştırılmalı ve gelecekteki adımlar konusunda açık iletişim sağlanmalıdır." uyarısını yaptı.

Kaynak: T24


YORUMLAR

  • 0 Yorum