Olimpiyat meşalesini 6.000 polis koruyacak

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin: "Meşalenin gelişi esnasında 6.000 polis bölgede görevli olacak. Meşaleyi karşılamak için her şey %99 oranında hazır." ifadelerini kullandı. Darmanin, hava şartları haricinde Olimpiyat Oyunları'nı ya da ateşini etkileyecek herhangi bir tehdidin olmadığını belirtti.

Olimpiyat meşalesini 6.000 polis koruyacak
27 Nisan 2024 - 22:28
La Provence gazetesine konuşan Darmanin, 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde Paris'te yapılacak Olimpiyat Oyunları'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Olimpiyat meşalesini taşıyan, 19. yüzyıldan kalma yelkenli tekne Belem, 8 Mayıs'ta Marsilya'ya ulaştığında çok sayıda deniz polisi ve bomba imha ekibinin hazır bulunacağını belirten Darmanin, güvenlik personelinin sayısının artırılmasının kent için kayda değer bir çaba olduğunu vurguladı.

"Her şey %99 hazır"
Meşalenin gelişi esnasında 6 bin polisin bölgede görevli olacağını kaydeden Darmanin, "Meşaleyi karşılamak için her şey %99 oranında hazır." ifadesini kullandı. Darmanin, hava şartları haricinde Olimpiyat Oyunları'nı ya da ateşini etkileyecek herhangi bir tehdidin olmadığını belirtti.

Geleneksel meşale yakma töreni, 16 Nisan'da olimpiyatların doğum yeri olan Yunanistan'daki Olimpia Antik Kenti'nde yapılmıştı. Marsilya'ya 8 Mayıs'ta ulaşması planlanan meşalenin Fransa'daki turu, 26 Temmuz'daki açılış töreni sırasında olimpiyat ateşinin Paris'te yakılmasıyla sona erecek.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum