OpenAI, ChatGPT'nin ''hafıza'' özelliğini duyurdu

OpenAI, ChatGPT'nin kullanıcılara daha kişisel ve daha etkili bir şekilde yanıt verebilmesini sağlamak amacıyla "hafıza" özelliğini duyurdu. Kullanıcılar, YZ'nin hatırlama düzeyini değiştirebilecek ve isterlerse bu özelliği kapatabilecekler. Bu özellik şu an, ChatGPT'nin ücretsiz ve premium "Plus" versiyonunu kullananların bir kısmına sunulmuş durumda.

OpenAI, ChatGPT'nin ''hafıza'' özelliğini duyurdu
14 Şubat 2024 - 21:40
OpenAI, ChatGPT'nin kullanıcılarla geçmişte yaptığı konuşmaların belirli bölümlerini hatırlamasını sağlayacak "hafıza" özelliğini duyurdu. Şirketin salı günü yayımladığı bir blog yazısında, test edilen bağlam saklama teknolojisinin kullanıcıların sohbet botuna kendilerini tekrar etmelerini önleyerek zaman kazanmalarına yardımcı olacağı belirtildi.

Bu yeni hafıza özelliği, ChatGPT'nin yapay zeka aracıyla yaptıkları konuşmalardan belirli şeyleri hatırlamasını veya ayrıntıları kendi kendine toplamasını sağlayarak daha kişiselleştirilmiş bir asistan haline gelmesine olanak tanıyacak. Şirket, geçmiş konuşmaların bağlamının, sohbet botunun kullanıcılara daha iyi yanıt vermesini sağlayacağını ve yapay zeka aracının hafızasının daha fazla kullanım ile gelişeceğini vurguladı.

OpenAI, "Gelecekteki sohbetleri daha faydalı hale getirmek için ChatGPT'nin konuştuğunuz şeyleri hatırlama yeteneğini test ediyoruz." şeklinde duyuruda bulundu.

Şirket, kullanıcıların yapay zekalı sohbet botunun konuşma geçmişindeki ayrıntıları ne ölçüde hatırlamasını istediklerini kontrol edebileceklerini de belirtti. OpenAI, "ChatGPT'nin hafızasının kontrolü sizde. Ona açıkça bir şeyi hatırlamasını söyleyebilir, hatırladıklarını sorabilir ve sohbet sırasında ya da ayarlar aracılığıyla unutmasını söyleyebilirsiniz." açıklamasını yaptı.

Hafıza özelliği şu anda sadece ChatGPT'nin ücretsiz ve premium "Plus" versiyonunu kullananların küçük bir kısmına sunulmaktadır. OpenAI, yeni özelliğin yararlarını öğrendikten sonra daha geniş bir kullanıma sunma planlarını "yakında" paylaşacağını açıkladı.

Hafıza özelliği, ChatGPT'yi belirli soru türlerine istenilen şekilde yanıt vermesi için eğitebilir. Örneğin, bir kullanıcının toplantı notlarının özetlerinin altında başlık, madde ve eylem öğelerinin listelenmesini tercih etmesi durumunda, yapay zeka sohbet botu toplantıları bu şekilde hatırlayabilir ve özetleyebilir.

Kaynak: Independent Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum