OpenAI, yeni modeli GPT-4'ü tanıttı

ABD merkezli yapay zeka araştırma şirketi OpenAI, yeni yapay zeka modeli GPT-4'ü tanıttı. 2020 yılında piyasaya sürülen GPT-3'e nazaran çok daha gelişmiş olan yeni model, metne dayalı komutların yanı sıra görsel girdileri de kabul ediyor.

OpenAI, yeni modeli GPT-4'ü tanıttı
15 Mart 2023 - 18:12
Üretimsel yapay zeka rüzgarı GPT-3 destekli ChatGPT ile güçlenirken, OpenAI yeni nesil modeli GPT-4'ü bugün piyasaya sürdü. İlk olarak 2020 yılında piyasaya sürülen GPT-3 modeliyle karşılaştırıldığında GPT-4'ün çok daha gelişmiş yeteneklere sahip olduğunu söylemek mümkün. 

Daha güvenli ve kullanışlı bir model olarak karşımıza çıkan GPT-4, metne dayalı komutlara cevap vermenin ötesinde şarkılar besteleyebiliyor ya da kullanıcının yazım tarzını öğrenebiliyor. Bunlara ek olarak GPT-4, metne dayalı komutların yanı sıra görsel girdilerini de kabul ediyor. Open AI'ın web sitesinde kullanılan görsel örnek, bu yeteneği çok güzel özetliyor. GPT-4, görsel olarak yapılan esprileri adım adım açıklayabiliyor. 

Bu yeni yeteneklere, daha iyi bir muhakeme kabiliyetinin eklendiğini de belirtelim. GPT-4 birden fazla veri noktası içeren karmaşık soruları daha iyi bir şekilde çözüyor. GPT-4'ün diğer modele kıyasla sınavlarda gösterdiği yüksek başarı oranlarını görmek mümkün. 

OpenAI, GPT-4'ü daha doğru ve güvenilir hale getirmek için insanlardan gelen geri bildirimlerden faydalandığını belirtiyor. Üstelik bu geri bildirimlere ChatGPT'den gelen geri bildirimler de dahil. ChatGPT Plus aboneleri için kullanıma sunulan GPT-4 API'ının, bekleme listesi üzerinden geliştiricilere açıldığını da ekleyelim.

ChatGPT Plus, aylık 20 dolar abonelik ücretine sahip. Bu gelişmelerle birlikte Duolingo, Be My Eyes, Stripe ve Khan Academy GPT-4 modeliyle entegre olurken, Microsoft "yeni Bing"in sohbet deneyiminin GPT-4 üzerine inşa edildiğini açıkladı. ChatGPT desteği ile birlikte hızla popülerleşen Microsoft Bing arama motoru günlük 100 milyon aktif kullanıcıyı geçtiğimiz günlerde aştı. 

Kaynak: Webrazzi 

YORUMLAR

  • 0 Yorum