Oyuncu Köksal Engür hayatını kaybetti

Leyla ile Mecnun dizisindeki Ak Sakallı Dede rolüyle tanınan 77 yaşındaki Köksal Engür, böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. Cengiz Bozkurt, Twitter hesabından Engür'ün vefat haberini duyurduğu paylaşımında cenazesine dair açıklamayı yarın yapacaklarını söyledi.

Oyuncu Köksal Engür hayatını kaybetti
27 Mart 2023 - 16:22
Son yıllarda Leyla ile Mecnun dizisinde oynadığı "Ak Sakallı Dede" rolüyle geniş kitlelerin tanıdığı seslendirme sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Köksal Engür, 77 yaşında hayatını kaybetti. Vefat haberini oyuncu Cengiz Bozkurt, sosyal medyada yaptığı paylaşımla duyurdu. Bozkurt Twitter'dan "Köksal Engür abimizi böbrek yetmezliğine bağlı komplikasyonlar sebebiyle kaybettik. Cenazesine dair açıklamayı yarın yapacağız. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun." yazdı.
 
Köksal Engür, 1946'da Kars'ta dünyaya gelmişti. Oyuncu, henüz 10 yaşındayken TRT Ankara Radyosu "Çocuk Saati" programında kısa radyo tiyatrolarıyla mesleğe başlamıştı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü 1969'da tamamlayan Engür, TRT'de programlara katılmanın yanında, seslendirme çalışmalarının da temelini atmıştı. Oyuncu, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ve Küçük Sahne gibi özel tiyatrolar ile Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi'nde rol almıştı. Tiyatroyla sınırlı kalmayıp, sinema ve dizi filmlerde de oynayan Engür, SüngerBob KareŞort çizgi dizisinde Squitward'ü seslendirmişti.

Afife Tiyatro Ödülleri'nde 1999'da "Yılın En İyi Erkek Oyuncusu", 2002'de ise "Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu" seçilen Köksal Engür, 2005'te 16. Ankara Film Festivali'nde "Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü almıştı. Engür, Hollywood yıldızları Robert de Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman ve Robin Williams'ın yanı sıra Susam Sokağı!ndaki "Büdü" karakteriyle Red Kit çizgi filminde Red Kit'i seslendirmişti. Leyla ile Mecnun'da Aksakallı Dede ve Karabasan rollerinde oynadı. Ben de Özledim'de kendisini canlandırmıştır. Beş Kardeş dizisinde Osman rolünü oynamıştır.

Kaynak: Gazete Duvar, Habertürk

YORUMLAR

  • 0 Yorum