Pakistan, Türkiye'ye 90 ton çadır daha gönderdi

1200 tane kışlık ve yangına dayanıklı çadır taşıyan bir başka tayyare daha bugün Pakistan'dan Adana'ya ulaştı. Pakistan yardım operasyonlarının, depremzedeler tamamen rehabilite olana kadar devam edeceğini bildirildi.

Pakistan, Türkiye'ye 90 ton çadır daha gönderdi
13 Mart 2023 - 16:48
Pakistan Başbakanı'nın Özel Danışmanı Türk kardeşleri için bir dayanışma mesajıyla beraber Adana'ya geldi. 1200 tane kışlık ve yangına dayanıklı çadır taşıyan bir başka tayyare daha bugün Pakistan'dan Adana'ya ulaştı. Medyaya konuşan Khawaja Hasaan, Pakistan ve Türkiye'nin iki kalp, tek ruh benzer biçimde bulunduğunu belirtti. Pakistan halkı, Türk kardeşleriyle aynı acıyı ve ıstırabı hissediyor ve onlar tamamen iyileşip rehabilitasyona kavuşana kadar da her türlü desteği vermeye kararlıdır dedi.

Birbirine her koşulda destek vermemizin şanlı evveliyatına uyan Başbakanın Pakistan'dan gelen zelzele yardımlarını da bizzat kendisinin takip ettiğini sözlerine ekledi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan Büyükelçi Burcu Çevik, Pakistan hükümetine ve halkına bu zor zamanda süratli müdahale ettikleri ve Türkiye ile dayanışma gösterdikleri için teşekkür etti. Başbakan Şehbaz Şerif'in talimatıyla zelzele yardım malzemeleri, ağırlıklı olarak kışlık çadırlardan hava, kara ve deniz kanalıyla kardeş Türkiye'ye taşınıyor. Pakistan'dan yardım operasyonları, depremzedeler tamamen rehabilite olana kadar devam edecek. Başbakan Şehbaz Şerif, depremzedelerle dayanışmasını ifade etmek için etkilenen bölgeyi ziyaret eden ilk önder olmuştu.


Kaynak: ABC Gazetesi 

YORUMLAR

  • 0 Yorum