Panasonic pil üretim kapasitesini artıracak

Tesla'ya da pil tedarik eden Panasonic Holdings Corp. Mart 2031'e kadar pil üretim kapasitesini dört katına çıkarmayı planladığını açıkladı. Panasonic Güney Kore'li ve Çin'li rakipleri karşısında büyük ölçekli yatırımlar yapma konusunda yavaş kalmıştı.

Panasonic pil üretim kapasitesini artıracak
18 Mayıs 2023 - 20:11

Panasonic Holdings Corp CEO'su Yuki Kusumi yaptığı açıklamada, elektrikli araçlara yönelik daha fazla talep beklendiğinin bir işareti olarak, Mart 2031'e kadar yıllık pil üretim kapasitesini dört katına çıkarmayı amaçladıklarını açıkladı.

Tesla'ya pil tedarik eden Osaka merkezli şirketin, silindirik pillere odaklanacağını belirten Kusumi, ABD’deki “Enflasyon Düşürme Yasası” tarafından sağlanan sübvansiyonlardan yararlanacağını ve Kuzey Amerika pazarına yöneleceğini söyledi.

Panasonic, üretimi hızlandırmak amacıyla Kasım ayında ABD’nin Kansas eyaletinde 4 milyar dolarlık yeni bir pil fabrikasının temelini atmıştı.

Panasonic, Tesla'yı ilk günlerinden beri tedarik sağlamasına rağmen, rakipleri Güney Koreli LG Energy Solution Ltd. ve Çin'in Contemporary Amperex Technology Co. şirketlerine kıyasla ölçek oluşturmakta daha yavaştı.

Kuzey Amerika elektrikli araç pazarının 2021'den 2030'a kadar yılda ortalama yüzde 35 oranında büyüyeceğini söyleyen Kusumi, Panasonic'in hızla artan talebi karşılamak amacıyla büyük ölçekli yatırımları hızlandıracağını açıkladı.

Şirket daha önce Mart 2025'e kadar stratejik yatırımlara yaklaşık 600 milyar yen (4,4 milyar dolar) harcamayı planladığını duyurmuştu. Bunun büyük kısmının Kansas’daki tesisi büyütmek amaçlı kullanılacağını söyleyen Kusumi, Panasonic'in bir sonraki fabrikasının nereye kurulacağına dair henüz bir karar vermediklerini belirtti.

Kaynak: BloombergHT

YORUMLAR

  • 0 Yorum