Pentagon: "İran'la savaş istemiyoruz"

Suriye’nin kuzeydoğusunda İran destekli grupların insansız hava aracı ile düzenlediği saldırı sonucu ABD’li 1 personel hayatını kaybetti. Pentagon sözcüsü Pat Ryder, İran’la çatışma ya da savaşmayı istemediklerini ancak birliklerini korumak için gereken önlemleri alacaklarını söyledi.

Pentagon: "İran'la savaş istemiyoruz"
25 Mart 2023 - 08:06
Pentagon sözcüsü General Pat Ryder'a basın toplantısında, “İran’la topyekün bir savaş konusunda endişeli misiniz?” diye soruldu. Pentagon sözcüsü, “Suriye’de odak noktamız; IŞİD’in kalıcı şekilde yenilgiye uğratılması. İran’la çatışma ya da savaş istemiyoruz. Ancak birliklerimizin korunmasını ciddiye alıyoruz. Bu grupların İran tarafından desteklendiğini biliyoruz. Yalnızca Suriye değil, Hürmüz Boğazı ve Irak’ta da İran bağlantılı gruplar var.” diye konuştu.

Sözcü Ryder, İran’ın bu gruplar üzerinden daha geniş bir coğrafyada istikrara zarar veren eylemlerde bulunduğunu söyledi. Bu tür olayların yaşanmaması konusunda İran’ın sorumluluğu bulunduğunu vurgulayan Pentagon sözcüsü, “Personelimiz tehlikeye girerse, kararlı ve orantılı şekilde karşılık veririz.” dedi. Sözcü, dünkü saldırıda yaralanan ABD personelinin sağlık durumunun da stabil olduğunu belirtti.

Kaynak: T24

YORUMLAR

  • 0 Yorum