Putin: ''Batı ile kapıları kapatmadık''

Beşinci kez devlet başkanlığına seçilen Vladimir Putin yemin töreninde "Batı ile kapıları kapatmadık ama eşit şartlarda görüşürüz." dedi.

Putin: ''Batı ile kapıları kapatmadık''
07 Mayıs 2024 - 21:23
Rusya Devlet Başkanlığı yemin törenine, Federasyon Meclisi, Duma ve Anayasa Mahkemesi üyeleri, basın mensupları ve vatandaşların da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin 600 davetli katıldı. Rus televizyon kanallarının canlı yayınla verdiği törende Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Anayasası kitapçığı üzerine elini koyarak yemin etti. Putin, törende yaptığı konuşmada, kendisini tekrar seçen vatandaşlara teşekkür ederek, Rus halkının çıkarlarının ve güvenliğinin kendisi için her şeyden önemli olduğunu vurguladı.

Rusya'nın yeni dönemde Batı'yla ilişkilerini nasıl şekillendireceğine değinen Putin, "Rusya'yı güvenilir ve dürüst bir ortak olarak gören tüm ülkelerle iyi ilişkileri güçlendirmeye açık olduk ve olacağız. Bunlar, gerçekten de küresel çoğunluğu oluşturuyor. Batılı devletlerle diyaloğu reddetmiyoruz. Seçim onların. Rusya'nın gelişmesini engellemeye çalışmaya, saldırganlık politikasını sürdürmeye, ülkemiz üzerinde yıllardır durmayan baskıya devam mı edecekler, yoksa işbirliği ve barışa giden yolu mu arayacaklar?" dedi.

Rusya'nın çok kutuplu bir dünya düzeni oluşturmak için ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceğini söyleyen Putin,  “Avrasya entegrasyonundaki ortaklarımız ve diğer egemen kalkınma merkezleriyle birlikte çok kutuplu bir dünya düzeninin oluşturulması, aynı zamanda eşit ve bölünmez bir güvenlik sistemi için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. Putin'in yemin törenine, Türkiye'yi temsilen Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç katıldı. Yemin töreninin ardından 30 pare top atışı yapıldı. Putin, Rusya Devlet Başkanlığı Alayının geçidini takip etti ve ardından Kremlin'deki Blagoveşçenskiy Katedrali'ndeki geleneksel ayine katıldı. Rusya'da martta yapılan devlet başkanı seçiminde %77,49 katılımla oyların %87,28'ini alan Putin, 6 yıl daha görevde kalacak.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum