Putin: "Çin ile askeri ittifak kurmuyoruz"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ile askeri bir ittifak kurmadıklarını, iki ülke arasındaki askeri işbirliğinde gizli olan bir şey olmadığını belirtti.

Putin: "Çin ile askeri ittifak kurmuyoruz"
27 Mart 2023 - 05:08
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i Moskova'da ağırladıktan günler sonra televizyonda yayınlanan konuşmasında, Çin ile askeri bir ittifak kurmadıklarını söyledi. Bununla birlikte iki ülke arasında arasında askeri işbirliği olduğunu söyleyen Putin, "Evet, askeri-teknik etkileşim alanında işbirliğimiz var. Bunu gizlemiyoruz." ifadelerini kullandı.

20-21 Mart tarihlerinde Putin ve Şi arasında gerçekleştirilen zirvede her iki lider daha yakın ilişkiler kurulması sözü verdi. Rusya geçtiğimiz yıl başında Ukrayna işgalinden haftalar önce Çin'le "sınırsız işbirliği" anlaşması imzalamıştı. İşgalin başından bu yana Putin'in kararını eleştirmekten kaçınan Pekin yönetimi, Ukrayna için bir barış planı önerdi. Batı ülkeleri ise bu planın Putin'e Ukrayna'daki güçlerini tazelemek için zaman kazandırmayı hedeflediğini savunuyor.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum