Putin: ''Ninelerimiz gibi 7-8 çocuk yapın''

Putin, çok çocuk sahibi olmanın ve geniş bir aileye sahip olmanın yaşam biçimi haline gelmesini ve ülkenin geleceği için çok önemli olduğunu dile getirdi.

Putin: ''Ninelerimiz gibi 7-8 çocuk yapın''
01 Aralık 2023 - 23:59
Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus nüfusunu artırmanın gerekliliğine dair bir açıklama yaptı. Devlet Başkanı Putin açıklamasında, Rus nüfusunu artırmanın gelecek yıllarda öncelikli hedefi olacağını söyleyerek, Rus ailelerine yedi veya sekiz çocuk sahibi olmaları yönünde çağrıda bulundu. Putin açıklamasında, "Halklarımızın çoğu, dört, beş veya daha fazla çocuğun yetiştirildiği aile geleneğini sürdürüyor. Rus ailelerinde büyükannelerimizin yedi sekiz çocuğu olduğunu hatırlayın. Bu gelenekleri koruyalım ve canlandıralım" ifadesini kullandı.

Devlet Başkanı Putin yaptığı açıklamada çok çocuk sahibi olmanın Rusya'nın tüm halkı için bir norm haline gelmesi gerektiğini belirterek, "Çok çocuk sahibi olmak yani geniş bir aileye sahip olmak, bir yaşam biçimi haline gelmeli. Aile sadece devletin ve toplumun temeli değil, manevi bir olgudur ahlakın kaynağıdır." şeklinde konuştu. Devlet Başkanı Putin'in ise yalnızca iki kız çocuğu olduğunu açıkça kabul etmesine rağmen, üç partnerden en az altı çocuğu olduğu tahmin ediliyor. Öte yandan Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından ülkede yaşanan can kayıpları nedeniyle Rusya'da doğum oranında büyük düşüşe neden olduğu iddia ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ilk yılında Rusya'nın nüfusu yaklaşık 550 bin kişi azaldı.

Kaynak: Karar
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum