Red Bull yeni motorunu sadece kendisi kullanacak

Christian Horner Ford ile yapılan teknik ortaklık sonrasında 2026 için üretilecek "Red Bull Powertrains" olarak bilinen motorları başka bir takıma tedarik etme planları olmadığını açıkladı.

Red Bull yeni motorunu sadece kendisi kullanacak
16 Mayıs 2023 - 23:36
Red Bull Racing, 2026 yılında Ford ile ortaklaşa şekilde kendi motorunu üretecek ve bu motoru şimdilik hem ana takım hem de AlphaTauri kullanacak. McLaren gibi bazı takımların Red Bull ile görüştüğü biliniyor fakat Avusturyalı ekip kısa vadede üretim kapasitesinin yetersiz olacağı için başka bir takıma motor tedarik etme düşüncesinde değil. Christian Horner, bu durumun gelecekte değişebileceğini de aktardı.

C.Horner, "Yeni bir motor üreticisi olacağımız için ilk başta sadece iki takımımıza tedarikte bulunacağız. Eğer daha fazlasını yapmaya kalkarsak, sanırım bu bizim kapasitemizi aşar. Şimdilik iki Red Bull takımına odaklanmak istiyoruz. Diğer takımlardan çok fazla ilgi var, şimdiden iki tane takım motorla ilgilerini dile getirdi ama henüz buna hazır değiliz. İlk birkaç yıl Red Bull Racing ve AlphaTauri'ye odaklanmamız ve motorla ilgili ayarlamaları yapmalı, mühendislerimizin pistteki çalışmalarını organize etmeli ve genel olarak motor tedarikiyle ilgili tüm süreçleri takip etmeliyiz." dedi.

FIA'nın kendilerine başka bir takıma motor tedarik etme zorunluluğu getirip getirmeyeceği sorusuna Horner, "Bunu yapabilirler fakat diğer üreticiler şampiyonadan ayrılmadığı sürece bu pek olası değil. Motorlarla ilgili düzenlemelerde böyle bir gereklilik var ama böyle bir şey olma olasılığının sıfıra yakın olduğu görüşündeyim." cevabını verdi.

Kaynak: Motorsport

YORUMLAR

  • 0 Yorum