Reuters: "Tesla, çalışan sayısını %10 azaltacak"

Reuters'ın iddiasına göre Tesla, satışlardaki düşüşten dolayı çalışanlarının en az %10'unu işten çıkaracak.

Reuters: "Tesla, çalışan sayısını %10 azaltacak"
15 Nisan 2024 - 20:43
Reuters'ın iddiasına göre Tesla, personelinin %10'undan fazlasını işten çıkarmaya hazırlanıyor. Küresel çapta satışları bir süredir düşen elektrikli otomobil üreticisi şirketin bir iç yazışması olduğu ve Tesla CEO'su Elon Musk'ın yazdığı iddia edilen bir notta, "Şirketi bir sonraki büyüme aşamamıza hazırlarken, maliyet azaltma ve verimliliği artırmak için şirketin her yönüne bakmak son derece önemli. Bu çabanın bir parçası olarak, organizasyonun kapsamlı bir incelemesini yaptık ve çalışan sayımızı küresel olarak %10'dan fazla azaltma gibi zor bir karar aldık." ifadeleri yer alıyor.

Piyasa değerine göre dünyanın en büyük otomobil üreticisinin hisseleri, gelişmenin ardından piyasa öncesi işlemlerde %1,3 düşüş gösterdi. Son yıllık raporuna göre Aralık 2023 itibariyle küresel çapta 140 bin 473 çalışanı bulunan Tesla'nın hisse senedi bu yıl başından beri yaklaşık %31 değer kaybetti. 

Tesla, fiyat indirimlerinin araçlara talebi artırmaması nedeniyle, son 4 yılda ilk defa ilk çeyrek araç teslimatlarının düştüğünü bildirdi. Kısa süre önce, Tesla'nın uzun zamandır vaat ettiği "ucuz otomobil" projesini rafa kaldırdığı ileri sürülmüştü. Tesla geçen yıl Şubat ayında, New York'taki işgücünün %4'ünü işten çıkarmıştı.

Kaynak: Reuters, Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum