RTÜK, "Kızılcık Şerbeti"ne yayın yasağı getirdi

RTÜK, "Kızılcık Şerbeti" dizisine yönelik; toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düştüğü, kadınlara yönelik baskıları teşvik ettiği ve kadını istismar ettiğini gerekçe göstererek programın yayınını durdurma kararı aldı. Show TV, yayın yasağının ardından programın yerine, RTÜK'ün kanalda yayınlanması için gönderdiği "İslamofobi" konulu belgeseli yayınladı.

RTÜK, "Kızılcık Şerbeti"ne yayın yasağı getirdi
15 Nisan 2023 - 14:51
Show TV'nin "Kızılcık Şerbeti" dizisi, 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesindeki "Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik eden ve kadını istismar eden programlar içeremez" yayın ilkesinin ihlali nedeniyle yayını durduruldu. Show TV’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada: "Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 2023/12 sayılı toplantısında alınan 15 No’lu kararı uyarınca, ‘Kızılcık Şerbeti’ dizimizin yayını durdurulmuş ve yerine RTÜK tarafından kanalımıza yayınlanmak üzere gönderilen belgeseller yayına alınmıştır." denildi.
 
RTÜK'ün yayınlanması için kanala gönderdiği "İslamofobi" konulu belgesel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait sözlerle başladı. Belgeselde, "Koronavirüs kadar tehlikeli olan, İslam düşmanlığı virüsüdür. Bu virüs özellikle Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor." denildi. 

Dizide Alev karakterini canlandıran Müjde Uzman, Kıvılcım karakterini canlandıran Evrim Alasya ve Ömer karakterini canlandıran Barış Kılıç, RTÜK'ün yayın durdurma kararına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Barış Kılıç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kan kusup Kızılcık Şerbeti içmek. Tam da bunu anlatmak istemiştik." dedi.
 
 
 

Kaynak: Beyaz Perde

YORUMLAR

  • 0 Yorum