Rusya ile Ukrayna arasında yeni esir takası

Rusya, Ukrayna ile yapılan yeni esir takası kapsamında karşılıklı olarak 195'er esir askeri serbest bıraktıklarını açıkladı. Takasa dair sosyal medyadan paylaşım yapan Zelenski, "207 asker ve sivilimiz evine döndü." ifadelerini kullandı.

Rusya ile Ukrayna arasında yeni esir takası
31 Ocak 2024 - 19:13
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ile yapılan esir takası kapsamında 195 Rus askerine karşı 195 Ukraynalı askerin karşılıklı olarak serbest bırakıldığını açıkladı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Müzakere süreci sonucunda Kiev yönetiminin kontrolündeki topraklardan 195 Rus askeri geri alındı. Bunun karşılığında Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 195 askeri teslim edildi. Rus askerleri, Bakanlığa bağlı sağlık merkezlerinde tedavi görmeleri için uçaklarla Moskova'ya ulaştırılacak. Serbest bırakılan askerlere tıbbi ve psikolojik destek sağlanıyor."

Zelenski: "Esir olan herkesi geri getireceğiz"
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski de sosyal medya üzerinden esir değişimine ilişkin yaptığı açıklamada, "207 asker ve sivilimiz evine döndü. Esir olan herkesi geri getireceğiz. Buna yönelik çalışmalar sürüyor." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Gazete Oksijen 

YORUMLAR

  • 0 Yorum