Rusya, Ukrayna'da enerji tesislerini vurdu

Rusya, Ukrayna'nın batı, orta ve doğu bölgelerinde eş zamanlı olarak enerji tesislerine füze saldırısı düzenledi. Biri 9 yaşında en az 18 kişinin yaralandığı saldırılarda Ukrayna'nın enerji altyapısı zarar görürken ülkenin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşandı.

Rusya, Ukrayna'da enerji tesislerini vurdu
21 Eylül 2023 - 19:06
Rusya, bugün haftalardır yaptığı en büyük füze saldırısını gerçekleştirerek Ukrayna genelindeki enerji tesislerini vurdu ve Ukraynalı yetkililerin ulusal elektrik şebekesine karşı yeni bir hava saldırısının ilk adımı olarak gördüğü saldırıyı gerçekleştirdi. Ukrayna'nın batısında, ortasında ve doğusundaki beş bölgesinden elektrik kesintileri bildirildi ve bu durum, geçen kış kritik altyapıya yapılan ve şiddetli soğuk sırasında milyonlarca kişinin etkilendiği büyük kesintilere yol açan çok sayıda hava saldırısının anılarını yeniden canlandırdı.

Yetkililer, hava saldırılarında aralarında dokuz yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu en az 18 kişinin yaralandığını ve bölge valisinin, Rusya'nın gece boyunca ayrı ayrı düzenlediği bombardımanda iki kişinin öldürüldüğünü söyledi. Milletvekili Andrii Osadchuk, X'te yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Kış geliyor. Bu gece (Rusya) Ukrayna'nın enerji altyapısına füze saldırılarını yeniliyor."

Şebeke operatörü Ukrenergo, bunun altı ay içinde enerji altyapısına yönelik ilk Rus saldırısı olduğunu ve batı ve orta bölgelerdeki tesislerde hasar olduğunu bildirdi. Saldırının Rivne, Zhytomyr, Kiev, Dnipropetrovsk ve Kharkiv bölgelerinde elektrik kesintilerine neden olduğu belirtildi. Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırının askeri sanayi tesislerini, radyo istihbarat tesislerini ve sabotaj gruplarının eğitim merkezlerini hedef aldığını söyledive tüm hedeflerin vurulduğunu ekledi.

Ukrayna, geçen kış gerçekleşen saldırıların ülkenin enerji sisteminin neredeyse yarısına zarar vermesi ve şebeke operatörlerini düzenli olarak elektrik kesintileri uygulamak zorunda bırakmasının ardından altyapıyı onarmak için uğraşıyor. 

Kaynak: Reuters 

YORUMLAR

  • 0 Yorum