Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistler belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, Bayern Münih, Benfica, Chelsea, Manchester City, Inter, Milan, Napoli ve Real Madrid çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final maçlarının ilk ayakları, 11 ve 12 Nisan'da; rövanşlar ise 18 ve 19 Nisan'da oynanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalistler belli oldu
16 Mart 2023 - 04:20
UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda, Çarşamba gecesi oynanan maçların ardından çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Buna göre; Almanya’dan Bayern Münih, Portekiz’den Benfica, İngiltere’den Chelsea ve Manchester City, İtalya’dan Inter, Milan ve Napoli ile İspanya’dan Real Madrid bir üst tura çıkan takımlar oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gecenin maçlarında Real Madrid, 5-2’nin rövanşında İngiltere Premier Lig takımlarından Liverpool’u Santiago Bernabeu'da konuk etti. Fransız yıldızı Karim Benzema’nın 79’uncu dakikada attığı gol, Real Madrid’i 1-0’lık skorla bir üst tura taşımaya yetti. 

Diğer maçta ise Napoli, Almanya temsilcisi Eintracht Frankfurt ile karşı karşıya geldi. Diego Armando Maradona Stadyumu'nda oynanan maçta Napoli, rakibi karşısında 3-0 galip geldi. İlk maçı da 2-0 kazanan Napoli’de galibiyet gollerini 45+2 ve 53. dakikalarda Vitor Osimhen ve 64. dakikada penaltıdan Piotr Zielinski kaydetti. Napoli, bu skorla birlikte 25 gol atarak şu ana kadar en turnuvanın en fazla gol atan takımı oldu.

Salı günü oynanan maçların ilkindeyse Manchester City, bir diğer Alman takımı Leipzig’i saf dışı bırakmayı başardı. Premier Lig ekibi, rövanşa ilk maçta elde ettiği 2-1’lik galibiyet avantajıyla çıktı. Erling Haaland’ın dört gol kaydettiği maçta City, Leipzig’i 7-0 yendi. Haaland 10 golle gol krallığında birinci sırada. Maçta diğer golleri İlkay Gündoğan ve Kevin De Bruyne kaydetti.

Salı gününün ikinci maçında ise Porto ile Inter 0-0 berabere kaldı. Evindeki ilk maçı 1-0 kazanan Inter, rövanş maçındaki beraberlikle çeyrek finali biletini aldı. Geçen hafta oynanan son 16 turunun ilk rövanş maçlarında Milan, Tottenham Hotspur’u; Bayern Münih, PSG’yi; Chelsea, Borussia Dortmund’u; Benfica, Club Brugge’ü elemişti.

Turnuvada çeyrek final kurası 17 Mart'ta çekilecek. Maçların ilk ayakları 11 Nisan Salı ve 12 Nisan Çarşamba günleri; rövanşlar ise 18 ve 19 Nisan'da oynanacak. Final ise 16 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum