Samsung, ABD'deki yatırımını 44 milyar $'a çıkardı

Samsung, ABD'nin yeni CHIPS yasası altında Teksas'taki yatırımını 44 milyar dolara çıkartacak. Bu adım, ABD'nin çip üretiminde rekabet gücünü artırmayı ve Çin'in pazardaki yükselişine karşı önlem almayı amaçlıyor. Aynı zamanda, yasa diğer şirketlerin de ABD'deki yatırımlarını artırmasına olanak sağlayacak.

Samsung, ABD'deki yatırımını 44 milyar $'a çıkardı
06 Nisan 2024 - 22:00
Samsung, Amerika Birleşik Devletleri'nde yürürlüğe giren yeni CHIPS yasası sonrasında Teksas'taki yatırımını 44 milyar dolara çıkartacak yeni projesini duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden, CHIPS Yasası kapsamında Amerika'da yeni çip üretim tesislerinin kurulması için büyük çapta teşvik programı başlattı ve 52 milyar doları aşan vergi muafiyetleri sağladı. Bu teklif, Güney Koreli dev Samsung'un dikkatini çekti. 2021'de Teksas'ta bir fabrika inşa eden ve 20 milyar dolarlık yatırım yapan şirket, mevcut fabrikasına ek bir tesis ekleyerek toplam yatırımını 44 milyar dolara yükseltecek.

Samsung'un yeni tesisinde çip üretim tesisi, paketleme tesisi ve AR-GE merkezi bulunacak. Henüz üretime geçmemiş olan Taylor, Teksas'taki ana tesis ilerleyen dönemlerde "önemli mantık çipleri" üretmek için kullanılacak. Samsung'un bu yatırımı, Teksas'a 40 dakika mesafedeki bölge için büyük önem taşıyor.

CHIPS Yasası ile birlikte birçok yatırımcı ABD'ye yöneliyor. Samsung'un yanı sıra, GlobalFoundries (1,5 milyar dolar hibe, 1,6 milyar dolar kredi), Malta ve Intel (8,5 milyar dolar) gibi firmalar da ABD'deki yatırımlarını artırıyor. Bu teşvikler, ABD'nin çip üretim alanında daha cazip hale gelmesini ve istihdam yaratmasını amaçlıyor. Ayrıca, Çin'in bu alandaki yükselişine karşı önlem almayı hedefliyor.

Kaynak: Webtekno

YORUMLAR

  • 0 Yorum