Şanlıurfa çiftçileri elektrik kesintisini protesto etti

Şanlıurfa'nın köylerinde uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek isteyen çiftçiler, Viranşehir'de Şanlıurfa-Mardin karayolunu trafiğe kapatarak eylem düzenledi. Jandarma ekipleri müdahale ederek yolu açmak için panzerler kullandı. Eylem sonlandırıldı, ancak en az 20 çiftçi gözaltına alındı ve birçok traktör ile araç müsadere edildi.

Şanlıurfa çiftçileri elektrik kesintisini protesto etti
15 Temmuz 2023 - 22:30
Şanlıurfa köylerinde uzun süredir yaşanan elektrik kesintilerini protesto etmek isteyen çiftçiler, Viranşehir'de Şanlıurfa-Mardin karayolunu lastik yakarak trafiği kapattı. Jandarma ekipleri olay yerine gelerek panzerlerle yolu ulaşıma kapatan vatandaşlara müdahale etti. Müdahalenin ardından eylem sonlandırıldı, yol tekrar ulaşıma açıldı ve en az 20 çiftçi gözaltına alındı. Olaylar sırasında çok sayıda traktör ve araç da müsadere edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yaşananlara tepki gösterdi. Milletvekili Tanal, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Bugün Şanlıurfa Viranşehir'de çiftçilerin elektrik kesintisi protestosu nedeniyle 20'den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarma, çiftçilere yönelik ölçüsüz, orantısız ve sert müdahalesini fotoğraflayan ve görüntüleri çeken kişileri de gözaltına aldı. Hukuksuz eylemlerde bulunmayın, vatandaşlar da çekmesin! Ölçüsüz ve orantısız müdahaleyi nasıl kanıtlayacak vatandaşlar, fotoğraf ve video çekmeden? Bununla da yetinilmedi! Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Bugüne kadar Batı illerinde eylem yapan hangi çiftçinin traktörüne el konuldu?"

Tanal, jandarmanın çiftçilerin traktörlerine el koyup götürmesinin yasal olmadığını belirterek tepkisini şu şekilde sürdürdü:

"Çiftçilerin traktörlerine el koyup götüremezsiniz! Traktörle hangi suç işlendi? Traktörle uyuşturucu mu taşındı? Ceza hukukumuzda, eşyaya sadece işlenen suçla ilişkili olarak el konulabilir. Viranşehir'de ise suç olmadığı gibi, el konulan traktörlerin olaylarla hiçbir ilgisi yoktur. DEDAŞ'ı protesto eden çiftçilerin, protestoyla hiçbir ilgisi olmayan traktörlerine el konulması hiçbir kamu yararı sağlamaz. Araçlara ve traktörlere el konulması ayrı bir suçtur. Bu talimatı veren kişi, kanunsuz bir emir vermiştir. Viranşehirli çiftçilerin traktörlerine el konulması, ülke tarihinde bir ilktir! Gözaltına alınan çiftçiler derhal serbest bırakılmalıdır."

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum