SB: "Nurdağı ve Islahiye'de şebeke suyu içmeyin"

Sağlık Bakanı Koca; deprem bölgesinde herhangi bir salgın hastalığın bugün itibarıyla saptanmadığını, Nurdağı ve İslahiye haricinde Gaziantep şehir merkezindeki şebeke suyu, içme suyu olarak kullanılabileceğini açıkladı.

SB: "Nurdağı ve Islahiye'de şebeke suyu içmeyin"
26 Şubat 2023 - 17:30
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremden etkilenen illlerde incelemelerini sürdürüyor. Koca, Gaziantep ve Osmaniye'deki incelemeleri sonrasında 2 ildeki hastane doluluk oranlarına ve şebeke suyuna ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Gaziantep genelinde can kayıplarımız 3 bin 897’ye ulaştı. Osmaniye'de 993 hayat kaybettik. Gaziantep'teki hastanelerde yatak doluluk oranı %44'tür, yoğun bakım doluluk oranı %58'dir. İslahiye, Nurdağı ilçe ve Gaziantep'te su klorlama ve ölçümler düzenli yapılmakta. 736 su örneği alındı, bunun 512'si sağlığa uygun 103 uygunsuz bulunmuştur. İslahiye, Nurdağı haricinde Gaziantep merkez şebeke suyu içme suyu olarak kullanılabilir, İslahiye ve Nurdağı'nda kullanılamaz.

Osmaniye'de 61 sağlık tesisinden 43'ü hasarsız durumdadır. Hastanelerde servis doluluk oranı %48. Yoğun bakım doluluk oranı %59'dur. Alınan 325 su örneğinden 214'ü uygun 9'u uygunsuz bulunmuştur. 21 su örneğinde mikrobiyolojik, 83 su örneğinde ise kimyasal uygunsuzluk tespit edilmiştir. Osmaniye’de, afetzede diğer şehirlerimizde halk sağlığını tehdit edecek bir durum bugün itibarıyla saptanmamıştır.''




Kaynak: NTV

YORUMLAR

  • 0 Yorum