Sıfır otomobillere ilk 3 yıl muayene şartı yok

TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de trafiğe kayıtlı tüm araçların belirlenen zaman dilimlerinde muayene işlemlerini yaptırması zorunluluğu devam ederken, sıfır otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yapma zorunluluğu getirilmeyeceği duyuruldu.

Sıfır otomobillere ilk 3 yıl muayene şartı yok
21 Nisan 2024 - 20:49
Türkiye'de 15 milyondan fazla araç trafiğe kaydedilmiş durumda. Bu araçlar, belirlenen zaman dilimlerinde sınıflarına göre muayene işlemlerini gerçekleştirmek zorundalar; bu da yasal bir zorunluluktur. Muayene işlemlerini belirlenen süre içinde yapmayan araçlar trafikten men edilirken, Türkiye'de otomobil muayeneleriyle yetkilendirilen TÜVTÜRK, yeni uygulamanın detaylarını kamuoyuna açıkladı.

Otomobil sayısının milyonları aşmasıyla randevu işlemlerinde yaşanan yoğunluğun azaltılması hedefleniyor. Bu kapsamda, TÜVTÜRK, yeni bir karar alarak bu yoğunluğun nispeten azaltılmasını amaçlıyor. İlk olarak gezici istasyonlara yönelik bir uygulama başlatan TÜVTÜRK, şimdi de sıfır otomobiller için ilk 3 yıl boyunca muayene şartının aranmayacağını duyurdu.

TÜVTÜRK, vatandaşların muayene istasyonlarında zaman kaybını önlemek amacıyla egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili bayilerde yapabileceklerini açıkladı. Bu uygulama ile yetkililer, muayene süresini kısaltmayı ve yoğunluğu azaltmayı hedeflediklerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin 77 şehrinde faaliyet gösteren mobil istasyonlar ile randevu yoğunluğunu azaltma çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum