Siirt Üniversitesinde 4 milyon TL'lik yolsuzluk

Siirt Üniversitesi'nde öğretim üyesi Dr. Mehmet Dağ, yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla açığa alındı. Üniversite döner sermayesinde milyonlarca liralık açık bulunurken, Dağ'ın Rektör ve yardımcılarının imzalarını taklit ederek paralarla kaçtığı belirlendi. Hakkında soruşturma başlatılan Dağ, halen bulunamadı.

Siirt Üniversitesinde 4 milyon TL'lik yolsuzluk
17 Mayıs 2024 - 23:19
Siirt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Dr. Mehmet Dağ, aynı zamanda üniversitenin Döner Sermaye İşletme Müdürü olarak kritik bir pozisyondaydı. Üniversiteye alınan demirbaşlardan kimyasal malzemelere ve kantin ihalelerine kadar birçok önemli işlem Dağ'ın kontrolündeydi.

Ocak ayında Dr. Dağ hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atıldı ve Siirt Üniversitesi Rektörlüğü, Mart ayında Dağ ve bir memuru hakkında inceleme başlattı. Ardından her iki çalışan da açığa alındı.

Hakkında idari, mali ve cezai soruşturma başlatılan Dr. Mehmet Dağ için arama emri çıkarıldı. Ancak emniyet güçleri, kaçak öğretim üyesini hala yakalayabilmiş değil. Yapılan incelemelerde, üniversite döner sermayesinde milyonlarca liralık açıklar bulundu. Bölge esnafı, bu bedelin daha da yüksek olduğunu ve kendilerinin de dolandırıldığını belirtti. Esnaflar, Dağ aracılığıyla üniversiteye mal sattıklarını, ancak ödemelerin yapılmadığını ifade ederek, mağduriyetlerinin onlarca milyon lirayı aştığını dile getirdi. Üniversitenin iç denetim raporlarında ise usulsüzlüğe konu olan para yaklaşık 4 milyon TL olarak tespit edildi.

Mehmet Dağ (sağda)
Mehmet Dağ (sağda)

Dağ'ın yönetiminde üniversiteye ait bir e-ticaret sitesi olduğu da ortaya çıktı. Bu sitede şampuan, deterjan, kolonya, süzme bal gibi birçok ürün satışa sunulmuş ve Siirt esnafından milyonlarca liralık malzeme alınmış, ancak ödemelerin eksiksiz şekilde yapılmadığı iddia edildi.

İncelemeler sonucunda, Dr. Mehmet Dağ'ın ödeme emirlerini gerçekleştirebilmek için Rektör ve rektör yardımcılarının imzalarını taklit ettiği anlaşıldı. Hizmetinde çalışan bir memurla birlikte çok sayıda usulsüz ödeme tahsili yapan Dağ'ın, kantin ihalesini aynı anda birçok farklı kişiye vererek bu kişilerden de yüklü ödemeler aldığı belirtildi.

Dr. Mehmet Dağ hakkında açılan savcılık soruşturması devam ediyor.

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum