Sinan Ateş'in ablası: "Büyükataman yalan söylüyor"

30 Aralık'ta suikasta uğrayan ve hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cenazesine MHP Genel Merkezi'nden katılan olmamıştı. Büyükataman, cenazeye katılmak istediklerini ancak ailenin buna izin vermediğini iddia etmişti. Abla Selma Ateş ise Büyükataman'ın yalan söylediğini, kendilerinden izin istendiğini bu açıklamaya öğrendiğini ve Sinan Ateş'in adını bile anamadıklarını söyledi.

Sinan Ateş'in ablası: "Büyükataman yalan söylüyor"
18 Nisan 2023 - 02:31

Kurabaz Özel Haber

30 Aralık'ta suikasta uğrayan ve hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cenazesine Devlet Bahçeli, yanında uzun süre çalıştığı İsmet Büyükataman ve MHP Genel Merkezi'nden katılan olmamıştı. Ateş'in suikastıyla ilgili Büyükataman, "Çok karanlık bir suikast. Önü arkası netleşmeden konuşmamız doğru değil. Bu işin bizimle ilişkilendirilmeye çalışılması çok çirkin. 12 yıl sahip çıktığımız bir genç. Bizzat 12 yıl benimle birlikte çalıştı. Üzülmemek mümkün değil. Cenazeye katılmayı istedik fakat Sinan Ateş’in ailesi bizi kabul etmedi. MHP bu işin sonuna kadar da peşinde olacak." diye açıklama yapmıştı.

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş de Büyükataman şu sözlerle cevap verdi: 

Cenazemize gelen herkes bilir kapımız herkese açıktı. Bırakın cenazeye katılmayı, bir taziye mesajı atamayanlar, Bursa halkının tepkisini görünce aile bizi kabul etmedi yalanına söylüyorlar. Sadece seçim zamanı hatırladığınız Bursa halkı sandıkta gereken cevabı size verecektir.

Şimdi fark ettim ben bu mesajı yazarken haberden bu kısmı kaldırtmışlar. Hala bir şey söyleyemiyorsunuz. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu zamanında bir tane tweet atabilme cesareti gösterebilseydin Sinan Ateş şu anda hayatta olabilirdi. Bursalılar, Bursa'ya sahip çıkacaktır.

Bir de kardeşim için sadece yanımızda çalışan bir genç tabirini kullanmışsınız. Sinan Ateş'e oğlum derdiniz, keşke demeseydiniz bu ayrı bir mesele... Bunu herkes bilir... Şimdi böyle mi oldu? Tweetle taziye mesajı yayınlamanızı da biz engelledik. Şehit kardeşim için mesaj yayınlayamayan sizler yılbaşı tebriği yayınladınız. Şehide saygı bile duymadınız, bunları unutmuş olamazsınız. Sizden tek isteğim kardeşimin şerefli ismini ağzınıza almamanızdır.
 



Haberin orjinali böyleydi. Sonra Şehit Sinan Ateş kısmı kaldırıldı. Gazeteye bile demeç verirken Sinan Ateş ismini anamıyorsunuz. Siz böyle Bursa halkının karşısına nasıl çıkacaksınız.

Cenazeye katılmak için izin istendiğini yeni öğrenmiş oldum. Kardeşimin cenazesine 80.000 kişi katılmış ortalama kimse bizden izin istemedi. Cenaze son vazifedir, şehidimize saygı duyan seven herkes oradaydı. Olmayanlar şimdi çeşitli bahanelerle vicdanını mı rahatlatmak istiyor?

 

Ayrıca,Sinan Ateş sadece sizin danışmanınız değil ülkü ocakları genel başkanlığı yapmış, ülkücü camia başta olmak üzere bütün Türk milletinin gönlünde yer etmiş birisidir. Aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi'nde kendi alanında saygın ve sevilen bir akademisyendir.

 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum