Spotify'a uzun metrajlı müzik videoları geliyor

Spotify, uygulamaya uzun metrajlı müzik videoları getiriyor. Halihazırda uygulamada müzik dinlerken, ''Canvas'' özelliği ile 3-8 saniyelik kısa görüntüler dönüyor. Şirket, uzun metrajlı video desteği ile içerik kapsamını daha da genişletmeyi planlıyor.

Spotify'a uzun metrajlı müzik videoları geliyor
02 Temmuz 2023 - 12:21
Popüler müzik uygulaması Spotify, pazarda yaşanan rekabete yönelik yepyeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Şirkete yakın kaynaklara göre müzik platformu, şimdi de uzun metrajlı müzik videolarına destek sunmayı planlıyor.

Spotify, daha önce TikTok tarzı dikey, kısa videolara olanak tanımıştı.  Ancak bu özellik, video izlemek yerine öncelikle müzik ve podcast keşfine odaklanıyordu. Görünüşe bakılırsa müzik platformu, uzun metrajlı video desteği ileiçerik kapsamını daha da genişletmeyi düşünüyor. 

Bilindiği üzere Spotify, halihazırda mevcut olan ''Canvas'' özelliği ile 3 ila 8 saniyelik kısa görüntülere olanak tanıyor. Ancak yeni özellik, bu süre sınırının kaldırılmasını sağlayacak. Dolayısıyla tıpkı YouTube gibi şarkıları dinlerken klipler de görülebilecek. Şirketin bu yönde potansiyel ortaklarla görüşmelere başladığı belirtilirken, özelliği kimin destekleyeceği veya ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz açıklanmadı.

Ayrıca Spotify'a eklenecek yeni özellik bir ilk değil. Apple Music, uzun süredir benzer bir özelliğe yer veriyor. Yeni akış seçeneğinin platform için ek içerikler sağlaması bekleniyor. Böylece Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarına da rakip olacak.

Kaynak: Donanım Haber

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum