Sudan'da AB Büyükelçisi saldırıya uğradı

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Sudan’daki AB Büyükelçisi’nin konutunda saldırıya uğradığını söyledi.

Sudan'da AB Büyükelçisi saldırıya uğradı
18 Nisan 2023 - 05:17
Sudan’da 15 Nisan’dan bu yana ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasındaki çatışmalar devam ediyor. Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell, AB’nin Sudan Büyükelçisi Aidan O'Hara’nın evinde saldırıya uğradığını duyurdu.

Borrell sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Birkaç saat önce Sudan'daki AB Büyükelçisi kendi ikametgahında saldırıya uğradı. Bu, Viyana Sözleşmesi'nin ağır bir ihlalidir. Diplomatik tesislerin ve personelin güvenliği, Sudan makamlarının birincil sorumluluğu ve uluslararası hukuk uyarınca bir yükümlülüktür.” ifadelerini kullandı.

O'Hara’nın sağlık durumu hakkında henüz açıklama yapılmadı. Birleşmiş Milletler (BM) Sudan Özel Temsilcisi Volker Perthes devam eden çatışmalara yönelik açıklamalarda bulundu. Perthes, "Bu çok değişken bir durum, bu nedenle dengenin nereye kaydığını söylemek çok zor.” demişti.

Kaynak: TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum