Sydney'de bir AVM'de bıçaklı saldırı: 6 can kaybı

Avustralya’nın Sydney kentinde bulunan Westfield Bondi Junction alışveriş merkezinde bıçaklı saldırı gerçekleşti. Saldırıda bıçaklanan altı kişi yaşamını yitirdi. Polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilen saldırgan da hayatını kaybetti. Aralarında 9 aylık bir bebeğin de bulunduğu bıçakla yaralanan çok sayıda kişi hastaneye kaldırıldı.

Sydney'de bir AVM'de bıçaklı saldırı: 6 can kaybı
13 Nisan 2024 - 11:26

Elindeki bıçakla etrafına saldıran bir kişi 6 kişinin ölümüne neden oldu. Olay yerine gelen polis saldırganı vurarak etkisiz hale getirdi. Polis tarafından vurulan saldırgan öldü. Saldırının nedeni ve saldırganın kimliği henüz tespit edilemedi. Ambulans yetkilileri, aralarında 9 aylık bir bebeğin de bulunduğu bıçakla yaralanan çok sayıda kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.

Saldırı sırasında alışveriş merkezinde bulunan yüzlerce kişi saldırı sonrasında bölgeden tahliye edildi. Alışveriş merkezinde büyük paniğe neden olan olayın ardından binlerce kişi de tahliye edildi.

Saldırının ardından kalabalık alışveriş merkezinde polis operasyonu başlatıldı. Bölgede terör şüphesiyle alarma geçildi. Eyalet polisi, bir polis operasyonunun sürdüğünü ve insanların bölgeden tahliye edildiğini söyledi ancak olaya dair daha fazla ayrıntı vermedi. Sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda alışveriş merkezinden kaçan kalabalıklar, polis arabaları ve acil servislerin bölgeye akın ettiği görüldü.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, X hesabından yaptığı açıklamada, federal polisin olaya dair kendisini bilgilendirdiğini belirterek saldırıdan etkilenenlerin ve yakınlarının acılarını içinde hissettiğini ifade etti.

Kaynak: NTV


YORUMLAR

  • 0 Yorum