Tarım Kredi Holding'in 2500 ton ham yağı kayıp

Tarım Kredi Holding'in fason üretim yaptırdığı Oruçoğlu Yağ fabrikasından 2 bin 500 ton ham yağ kaybolduğu iddia edildi. Yağın piyasa değerinin 100 milyon lira olduğu ifade ediliyor.

Tarım Kredi Holding'in 2500 ton ham yağı kayıp
27 Nisan 2024 - 20:50
Tarım Kredi Holding, geçmişte yaşanan peynir skandalının ardından şimdi de büyük bir yağ skandalıyla karşı karşıya. Sadettin İnan'ın Tarımdanhaber'de yer alan haberi, Oruçoğlu Yağ Fabrikası'ndan kaybolduğu iddia edilen 2500 ton ham yağın 100 milyon liralık bir değere sahip olduğunu ortaya koyuyor. İddialara göre, Tarım Kredi Holding'in fason üretim yaptırdığı Oruçoğlu Yağ Fabrikası'nda ortaya çıkan bu kayıp, şirketin dikkatsizliğiyle ilişkilendiriliyor. Ancak, şirketin bu konudaki sessizliği, kamuoyunda dikkat çekiyor ve skandalın boyutları şaşırtıyor.

Tarım Kredi Holding yöneticileri, yağ fabrikasının alımıyla ilgili girişimleri doğrulamazken, satın alma sürecinin tamamlandığına dair işaretler bulunuyor. İhale sürecinde yaşananlar, şirketin niyetini açıkça ortaya koyuyor ve çiftçilerin kaynaklarının nasıl kullanıldığını da gözler önüne seriyor. Bu olay, çiftçilerin kaynaklarının nasıl manipüle edildiğini gösteriyor. Yüksek enflasyon ortamında, ortalama 100 milyon liralık ham yağın izlenmemesi ve kaybolması, Oruçoğlu Yağ Fabrikası'nın sahiplerine büyük bir avantaj sağlıyor. Skandalın detayları ve Tarım Kredi Holding'in tutumu, kamuoyunda büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda.

Kaynak: ABC Gazetesi

YORUMLAR

  • 0 Yorum