Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın verilerine göre, merkez üssü Tokat'ın Sulusaray ilçesinde saat 18:11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, 236 ihbar aldıklarını, yaralı veya can kaybına ilişkin bilgi almadıklarını açıkladı.

Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
19 Nisan 2024 - 01:30
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18:11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Deprem çevre illerden de hissedildi. AFAD, depreme ilişkin gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi. Sulusaray'da meydana gelen depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. AFAD'ın verilerine göre, saat 18:31'de 3,5 büyüklüğünde artçı sarsıntı kaydedildi.

"Tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır"
İçişleri Bakanı Yerlikaya şöyle açıklama yaptı:

"Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

"Can kaybı ve yaralanan yok"
İçişleri Bakanı Yerlikaya, depremin ardından son durumla ilgili bilgi paylaştı:

"Başta Tokat olmak üzere depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. İlçelerde ve köylerde taramalara devam ediyoruz. 236 ihbar geldi, yaralı ve can kaybına ilişkin bilgi almadık. 2 katlı kullanılmayan bir ev yıkıldı. Birkaç cami minaresinde olumsuz durum var. Hasar tespitleri hızlıca yapacağız. Tokat'ta yarın eğitime bir gün ara verildi. Bu akşamla ilgili vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için valiliğimiz tüm imkanları oluşturuyor. Valiliğimiz, AFAD çalışanları ve belediye ekipleri tüm imkanlarıyla seferber durumdadır."


Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Sulusaray ilçesi merkezli depremin ardından açıklama yaptı:

"Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Ekiplerimiz durum değerlendirmesi yapıyor. Gerekli çalışmalara başladık. Tüm ekiplerimiz bölgedeler. AFAD, jandarma, emniyet ve diğer ilgili kurumlar bölgede. Bir olumsuzluk yaşanmadan süreci atlatacağız diye umuyorum. Köylerimizde toprak yapılar var. Herhangi bir olumsuzluk bildirilmedi. Zaman içinde daha net göreceğiz.

Sahada çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizde bazı ahırlar ve kerpiç evlerde kısmi yıkılmalar var. Gerekli tüm tedbirleri aldık. Civar illerden destek ekipler harekete geçti. Vatandaşlarımızın barınmalarını temin edecek şekilde tüm planlamayı yapıyoruz. Herhangi bir yaralı bilgisi yok."


"Buğdaylı köyündeki bazı minarelerde ve evlerde hasar var"
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, depremin ardından açıklama yaptı:

"Buğdaylı köyündeki bazı minarelerde ve evlerde hasar var. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma olduğuna dair bir haber almadık. Tokat merkezdeki konutlarda herhangi bir sorun yok. Buğdaylı köyündeki durumu yakından takip ediyoruz."


Bir ev ve 5 ahır depremden etkilendi
AFAD, depremin ardından saha çalışmalarına ilişkin bilgi paylaştı:

"Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir."


"Sulusaray'a yakın köylerin bazılarında hasarlar var"
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, depremin ardından son durumu anlattı:

"Herkese geçmiş olsun. Çok şükür ilimizde herhangi bir yaralı ve can kaybı olmadı. Bazı köylerimizde binalarda hasar var. Bazı ahırlar zarar gördü, enkaz altında kalan hayvanlar çıkartıldı. Vatandaşlarımızdan istediğimiz, hasarlı binalara lütfen girmesinler. Sulusaray'a yakın köylerin bazılarında hasarlar var."


Kaynak: TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum