Trump 2 yıl sonra Facebook'ta: "Geri döndüm!"

6 Ocak 2021 Kongre Binası Baskını'nın ardından sosyal medya hesapları askıya alınan eski ABD başkanı Donald Trump'ın hesapları birçok platformda yeniden aktif hale getirildi. Trump, 25 Ocak'ta açılan Facebook hesabından ilk paylaşımını 2016 seçimlerinde zaferini ilan ettiği videoyu paylaşarak yaptı: "Geri döndüm!"

Trump 2 yıl sonra Facebook'ta: "Geri döndüm!"
18 Mart 2023 - 15:28
Donald Trump, Kongre Binası'nı basan isyancılara destek verdiği için Facebook'a giremiyordu. Trump iki yılın ardından platformda ilk kez paylaşım yaptı. ABD eski başkanı, paylaşımında oğlu Barron ve Mike Pence ile birlikte 2016 seçimlerinde zafer ilan ettiği konuşmasının bir videosunu yayınlayarak "Geri döndüm!" ifadesini kullandı.

Trump, 6 Ocak 2021'deki Kongre Binası isyanından sonra çoğu sosyal medya platformundan uzaklaştırıldı. Artık Instagram, Facebook, Twitter ve YouTube'a giriş sağlayabilen Trump başkanlık yarışında milyonlara ulaşabilir. Facebook'un sahibi olan Meta, 25 Ocak'ta yaptığı açıklamada Trump'ın kurallara uyması halinde tekrar girişine izin verileceğini duyurdu.

Trump, Twitter'a geri dönmüş olsa da paylaşım yapmıyor ve bunun yerine Truth Social'ı kullanmayı tercih ediyor. Perşembe günü tercih ettiği sosyal medya sitesinde yaptığı bir paylaşımda, Batı Medeniyetine yönelik en büyük tehdidin Rusya ya da Çin değil ABD olduğunu söyledi. 

Kaynak: Gazete Oksijen 

YORUMLAR

  • 0 Yorum