Türkiye'ye gelen 2,3 ton kokain Peru'da yakalandı

Peru'da El Callao Limanı'nda varış yeri Türkiye olan seramik fayansların arasına gizlenmiş 20 milyon $ değerinde 2,3 ton kokain ele geçirildi. El Callao Emniyet Müdürü Bolanos, "Bu bildiğimiz kadarıyla ilk defa Peru limanlarında gerçekleşen ve varış noktası Türkiye olan bir durum. Normalde Belçika, Hollanda, İspanya ve Fransa limanlarından haberdarız." dedi.

Türkiye'ye gelen 2,3 ton kokain Peru'da yakalandı
28 Mart 2023 - 06:45
Peru, varış yeri Türkiye olan ve seramik fayansların arasında gizlenmiş 2,3 ton kokaini ele geçirdiklerini açıkladı. Reuters’ın haberine göre yetkililer Pazartesi günü düzenledikleri basın toplantısında baskının başkent Lima’nın hemen yakınında bulunan ülkenin en büyük limanı El Callao’da gerçekleştiğini belirtti.



El Callao Emniyet Müdürü Luis Angel Bolanos, "Bu bildiğimiz kadarıyla ilk defa Peru limanlarında gerçekleşen ve varış noktası Türliye olan bir durum. Normalde Belçika, Hollanda, İspanya ve Fransa limanlarından haberdarız." dedi. En az 20 milyon dolar değerinde olduğu belirtilen kokain basın toplantısı sırasında sergilendi. Kokainin lastik levhalara sabitlenerek tahta kutulara konulduğu, böylece bir konteynerın içindeki yüzlerce seramik karosu görünümünün yaratıldığı belirtildi.





Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum