Tyson: "Dövüşten önce mutlaka hipnoz yaptırırım"

Mike Tyson, 2 Mayıs Perşembe günü Good Trouble isimli podcast programında konuştu. Tyson, antrenörü D'Amato sayesinde 13 yaşından beri her dövüşten önce kendisine hipnoz yaptırdığını anlattı.

Tyson: "Dövüşten önce mutlaka hipnoz yaptırırım"
05 Mayıs 2024 - 04:13
Mike Tyson, dövüş öncesi hipnozun boks kariyeri boyunca kendisine nasıl yardımcı olduğunu açıkladı ve 13 yaşından itibaren bu uygulamayla "yetiştirildiğini" söyledi. Birçokları tarafından boks tarihinin en yıkıcı boksörü olarak görülen Tyson, Temmuz'da YouTube yıldızı Jake Paul'le dövüşerek ringlere geri dönmeye hazırlanıyor.

Dallas'taki AT&T Stadyumu'nda gerçekleşecek ve Netflix'ten canlı yayımlanacak tartışmalı maç, resmen onaylanmış profesyonel bir müsabaka olacak. Tyson dövüş gerçekleşmeden önce 58 yaşına girecek, Paul ise 27 yaşında. Müsabaka öncesinde Tyson, 2 Mayıs Perşembe günü Good Trouble podcast'inde tenis yıldızı Nick Kyrgios'a konuşarak geçmişteki hipnozlarını değerlendirdi.

Amerikalı, "Ben bir hipnoz uzmanıyım" dedi. "13-14 yaşımdan itibaren hipnozla büyütüldüm ve kariyerimin sonuna kadar buna devam ettim. Dövüşmeden önce mutlaka hipnoz yaptırırdım. Bu sadece... Sadece belli insanlar anlıyor, herkes anlamıyor. Sanırım hayat böyle bir şey; herkes aynı değil. Ama ben anladım. Her şey özbilincinize ulaşmakla ilgili. Özbilincinizle, vahşiliğinizle bir bağlantınız var. Her şey bağlantıda olmakla ve bunu dövüşmek için de kullanmakla ilgili... Her şey sevgi, her şey sevgiye bağlı. Savaşa gitmemiz bile: Ben onun arkasındayım, o da onun. Bu bir savaş ve içinde sevgi var."

Birey olarak nasıl değiştiğini ele alan Tyson şunları ekledi: "Yolculuk, ruhani yolculuk, asla bitmeyecek gibi görünüyor. Maneviyatınız değişir, aklınız değişir, ruhunuz değişir. Şu anda Tanrı'yla buluşmaya hazır olduğum bir aşamadayım. Hemen hemen, [huzurluyum], evet." 

2020'de The Joe Rogan Experience'a katılan Tyson, hipnoz deneyimini derinlemesine anlatmıştı: "Cus (D'Amato, Tyson'ın eski antrenörü) beni günde iki ya da üç kez profesyonel olarak hipnotize ettirirdi: Antrenmandan önce, idmandan önce ve dövüşlerden önce. Amacım yok etmekti. Cus, böyle hassas olmamı istemezdi. Duygusuz olmamı istiyordu. 'Duyguların hiçbir anlamı yok. Duyguların hayatınla hiçbir ilgisi yok. Duyguların yaptığı tek şey dikkatini dağıtmak.' derdi. [Hipnozla] rahatlarsınız, kendinizden geçersiniz, tamamen karanlığa ve hiçliğe odaklanırsınız. Beni hipnoz etmeye başladıklarında sadece 12 yaşındaydım. Sizi bayıltıyorlar ve siz sadece vahşiliğe ve vahşi bir hayvan olduğunuza odaklanıyorsunuz."

2005'te profesyonel kariyerini noktaladığından beri sadece bir kez dövüşen Tyson, 2020'de Roy Jones Jr.'la bir gösteri müsabakasında berabere kalmıştı. Paul'ün ise profesyonel boksör olarak 9 galibiyeti ve 1 mağlubiyeti var.



Kaynak: Independent Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum