Uber, Kapadokya'da balon turlarına başladı

Uber, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlamak için Kapadokya'da balon seyahati deneyimi sunuyor. UNESCO Dünya Mirası Göreme Ulusal Parkı'nda gerçekleşen bu balon seyahati, Uber uygulaması üzerinden erişilebilir hale getirilmiş olup, otelden otel transferlerini de içeriyor.

Uber, Kapadokya'da balon turlarına başladı
23 Ekim 2023 - 23:19
Dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın kullandığı global teknoloji platformu Uber, şimdiye kadar sunulan en benzersiz deneyimlerden birini sunmak için hazırlanıyor. Uber, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlama amacıyla Kapadokya'da gerçekleştirilen balon seyahatini kullanıcılarına sunmaya karar verdi.

Uber, Kapadokya'da gerçekleştirilen UNESCO Dünya Mirası Göreme Ulusal Parkı'nda yapılabilecek olan ve herkesin "mutlaka yapılması gerekenler" listesinde bulunan balon seyahatini, Uber uygulaması üzerinden tek bir tuşla erişilebilir hale getiriyor. Balon seyahatleri, güneşin doğuşuyla birlikte Kapadokya Göreme'de başlayacak ve Uber kullanıcıları, peri bacaları ve kireç taşlarından oluşan muhteşem manzarayı izleyebilmek için unutulmaz bir 1,5 saatlik uçuş deneyimi yaşayacaklar. Kalkış anından itibaren kullanıcılar, yaklaşık 900 metre yükseklikten Kapadokya'nın büyüleyici manzarasını gözlemleyebilecekler.



Uber kullanıcıları, 23 Ekim tarihinden itibaren bu eşsiz deneyimi uygulama üzerinden rezerve edebilecekler. Uber Balon seyahatleri, otelden otel transferleri dahil olmak üzere kişi başı sabit bir fiyatla rezerve edilebilecek. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını kutlama jesti olarak, Uber, 100 balon seyahatini Uber kullanıcılarına sunacak.

Uber Türkiye CEO'su Neyran Bahadırlı, balon hizmetinin Uber dünyasında bir ilk olduğunu ve bu benzersiz deneyimi sunmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. Bahadırlı, "Uber olarak ulaşımda yeni fırsatlar yaratma misyonumuz doğrultusunda, Kapadokya'da balonla gökyüzüne yükselmenin dünyanın en ikonik seyahat deneyimlerinden biri olduğunu göz önüne alarak, bu deneyimi uygulamamıza eklemekten gurur duyuyoruz. Ekim ve Kasım aylarında Kapadokya'yı ziyaret edecek turistlerin sayısının rekor seviyeye ulaşması beklenirken, Uber Balon ile tüm Uber kullanıcıları bu deneyime tek bir dokunuşla erişebilecekler." dedi.

Uber, Türkiye'de giderek daha popüler hale gelen bir ülke olduğunu ve geçen yıl Uber uygulamasıyla yapılan seyahatlerin %30'un üzerinde arttığını belirtti. Ayrıca, bu yılın başından itibaren Türkiye'de Uber uygulaması 26 milyondan fazla kez araç çağırma işlemi için kullanıldı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi toplam 9 şehirde 38.000'den fazla taksici, Uber uygulamasını aktif olarak kullanarak seyahatler gerçekleştirdi. Geçen yıla göre, uygulama üzerinden gerçekleştirilen seyahatler %50'nin üzerinde arttı.

Neyran Bahadırlı, Türkiye'nin Uber kullanıcıları için önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki yıllarda Uber uygulamasına eklenen daha fazla "mutlaka yapılması gerekenler" listesi seyahati için takipte kalmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Ücretsiz Uber Balon seyahatleri toplam 100 adetle sınırlıdır, hava koşullarına bağlıdır ve 23 Ekim ile 19 Kasım tarihleri arasında geçerlidir. Balon deneyimi yaşamak isteyen Uber kullanıcılarının, rezervasyonlarını yapabilmeleri için uygulama üzerinden işlemi tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca, bir sonraki güne rezervasyon yapabilmek için aynı gün içinde 18:00'e kadar işlemi tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Kaynak: Airporthaber
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum