Ukrayna bir Rus tankerine İDA ile saldırdı

Ukrayna, Kerç Boğazı’ndaki bir Rus tankerine insansız deniz aracı (İDA) ile saldırdı. Saldırıda geminin makine dairesi zarar görürken ölen ya da yaralanan olmadı.

Ukrayna bir Rus tankerine İDA ile saldırdı
05 Ağustos 2023 - 15:37
Ukrayna güvenlik güçleri, Karadeniz’deki Rus gemilerine yönelik bir saldırının daha görüntüsünü paylaştı. Söz konusu görüntüde insansız deniz aracı (İDA) ile bu kez bir tankerin hedef alındığı görülüyor. Rus yetkililer 11 mürettebat bulunan tankerin vurulduğunu doğruladı.

Kerç Boğazı’nda düzenlenen saldırıda geminin makine dairesinin zarar gördüğü ancak yaralanan olmadığı açıklandı. Kiev saldırıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Saldırıda 450 kilo TNT kullanıldığı da ifade ediliyor. Rus Tass haber ajansı, saldırıya uğrayan tankerin Kırım Köprüsü’nün 27 kilometre güneyinde olduğunu bildirdi. Tankerin yüzebilir durumda olduğu ve bölgeye römorkörlerin ulaştığı da kaydedildi.

Cuma günü Karadeniz kıyısındaki Novorossisk Limanı'nda da bir saldırı yapıldı. Novorossisk, Rusya'nın Karadeniz'deki en büyük ticari limanlarından. Rusya Savunma Bakanlığı da bölgedeki donanmaya iki insansız deniz aracıyla (İDA) yapılan Ukrayna saldırısının püskürtüldüğü belirtildi. Açıklamada İDA'ların tespit edildiği ve donanmanın dış limanını koruyan Rus gemilerince imha edildiği aktarıldı.

Rusya ayrıca Kırım üzerinde 10 Ukrayna İHA'sını düşürdüğünü de açıkladı. Limanda petrol tankerlerine yükleme yapan Hazar Boru Hattı Konsorsiyumu'nun açıklamasına göre, saldırının ardından limandaki gemicilik faaliyetleri durduruldu.

Rusya'nın tahıl anlaşmasından çekilmesinin ardından son haftalarda Karadeniz'deki çatışmalar arttı. Rusya bu haftanın başında Ukrayna'nın Odesa ve Çornomorsk limanlarının yanı sıra Tuna Nehri'ndeki bazı limanlarına da saldırdı.

Kaynak: BBC Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum