Ukrayna ordusu: "Doğu cephesinde durum kötü"

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Oleksandr Sırski, Ukrayna ordusunun doğu cephesinde geri çekilmeye başladığını, bazı köylerin Rusların hakimiyetine geçtiğini açıkladı.

Ukrayna ordusu: "Doğu cephesinde durum kötü"
29 Nisan 2024 - 20:46
Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Oleksandr Sırski, Rusya'nın doğu cephesine ilave kuvvet göndermesi sonucu Ukrayna ordusunun konumunun zayıfladığını belirtti. Sırski, bazı bölgelerde geri çekilmeler yaşandığını ve Rus ilerlemesine karşı toprak kaybettikleri açıklamasında bulundu.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Oleksandr Sırski, Ukrayna'nın Rusya'ya göre sayıca az olan birliklerinin doğu cephesinde konumunun kötüleştiğini, birliklerin yeni mevzilere çekildiklerini bildirdi. General Sırski, Ukrayna birliklerinin bazı bölgelerde daha batıdaki yeni savunma hatlarına geri çekildiğini ve ilerleyen Ruslar karşısında toprak kaybettiğini dile getirdi. General Sırski, "Düşman genel olarak bazı taktik başarılar elde etti, ancak operasyonel avantaj elde edemediler." değerlendirmesinde bulundu. 

Rus birlikleri özellikle Donetsk bölgesinde, sene başından bu yana insan gücü ve silah üstünlüğü avantajından da yararlanarak yeniden saldırıya geçmiş durumda. Ukrayna birliklerinin Avdiivka'nın kuzeyindeki Berdychi ve Semenivka köylerinin batısında ve daha güneydeki Maryinka kasabası yakınlarındaki Novomykhailivka'da yeni mevziler aldığını söyleyen Sırski, Rusya'nın doğudaki bu mevzilere 4 tugay gönderdiği bilgisini paylaştı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Pazar günü yaptığı bir açıklamada, Berdychi yakınlarındaki bir başka köyü daha ele geçirdiklerini duyurdu. Rus birlikleri, Kiev'in "kale" olarak nitelendirdiği Avdiivka'nın kontrolünü ele geçirdikten sonra Ukrayna'nın topçu mermisi ve insan gücü eksikliğinden faydalanarak ilerleme kaydediyor. Rusya Savunma Bakanlığı ise bugünkü açıklamasında, Chasiv Yar yakınlarında Ukrayna'nın karşı saldırılarını püskürttüğünü duyurdu.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum