Ukrayna: "Rus ordusu, Bahmut yönünde ilerliyor"

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus birliklerinin Harkiv bölgesinde 3 füze saldırısı gerçekleştirdiğini ve bu saldırılar sonucunda sivillerin yaralandığını açıkladı.

Ukrayna: "Rus ordusu, Bahmut yönünde ilerliyor"
02 Mart 2023 - 06:29
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; Rusya’nın Kupyansk, Liman, Bahmut, Avdiyivka ve Şahtersk yönlerinde saldırılarını sürdürdüğü belirtildi. Rus birliklerinin Harkiv bölgesine 3 füze saldırısı düzenlediği ve siviller arasında yaralananların olduğu bildirildi.

Açıklamada, Rus ordusunun ayrıca 2’si Şahed-136 İHA olmak üzere 16 hava saldırısı gerçekleştirdiği aktarıldı. Rus güçlerinin son bir günde Çernigiv, Sumı ve Harkiv bölgelerindeki yerleşim bölgelerini hedef aldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Rusya’nın Belgorod bölgesinin sınır ilçelerinde tanksavar bariyerleri kurduğu bilgisine de yer verildi. Kupyansk ve Liman istikametlerinde Rusların saldırı operasyonları yürüttükleri ancak başarısız oldukları ileri sürüldü. Rus birliklerinin Donetsk bölgesindeki farklı yerlerde başarısız saldırı operasyonları yürüttüğü öne sürülen açıklamada, Rus güçlerin Zaporijya ve Herson yönlerinde savunma pozisyonunda kalmaya devam ettiği aktarıldı.

Kaynak: TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum