Ukrayna, Sumi'deki binlerce kişiyi tahliye etti

Ukrayna yönetimi, ülkenin kuzeydoğusundaki Sumi bölgesinde yaşayan en az 4 bin 500 vatandaşını, Rusya'nın yoğun hava saldırıları nedeniyle tahliye etti.

Ukrayna, Sumi'deki binlerce kişiyi tahliye etti
17 Mart 2024 - 21:53
Rusya'nın başlattığı işgal girişimi sürerken Ukraynalı yetkililer, ülkenin kuzeydoğu bölgesi Sumi'de yaşayan binlerce kişiyi toplu tahliye etmeye başladı. Bölgesel yönetim, Sumi bölgesindeki 22 köyden 4 bin 500'den fazla kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Kuzeydoğuda, Rusya sınırına yakın yerleşim yeri olan Sumi bölgesi, uzun süredir Rus ordusunun bombardımanına dair günlük raporlar yayınlıyordu. Ancak son günlerde bu saldırıların yoğunlaşması üzerine yerel yönetim harekete geçti. Sumi bölgesinin askeri yönetimi, sınırın yanındaki Velikopisarska topluluğuna yakın bölgelerde yaşayan 180'den fazla sakinin son 3 gün içinde tahliye edildiğini söyledi.

Bölgesel yönetim, söz konusu yerlerin Sumi bölgesindeki "en gergin" bölgeler olduğunu, son 5 gün içinde 3 kişinin öldüğünü ve 13 kişinin de yaralandığını duyurdu. Yönetimin Telegram'da yer alan açıklamasında, Sumi bölgesindeki 22 köyden toplam 4 bin 500'den fazla kişinin tahliye edildiğini belirtildi ancak tahliyenin hangi zaman aralığında yapıldığına dair bilgi verilmedi. 

Kremlin karşıtı Ruslardan oluştuğunu belirten 3 grup, bölgede askeri operasyon başlattıklarını duyurmuştu. Rusya, daha sonra bu sızma girişiminin engellendiğini açıklamıştı. Belgorod bölgesi Valisi Vyacheslav Gladkov, kendi yetki alanı altındaki bölgelere yönelik bombardımanın Perşembe günü devam ettiğini ve bir kişinin yaralandığını söyledi.

Kaynak: Euronews Türkçe

YORUMLAR

  • 0 Yorum