Ukrayna, üç Rus savaş uçağını düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, doğu Ukrayna semalarında gerçekleşen operasyonda, aynı anda iki Su-34 avcı bombardıman uçağı ve bir Su-35 avcı uçağını imha ettiklerini açıkladı. Kiev, Rus işgaline karşı geliştirdiği Batı hava savunma sistemleri ile ön cephelere yakın bölgelerde Rus hava gücüne karşı güçlü bir tehdit oluşturuyor.

Ukrayna, üç Rus savaş uçağını düşürdü
17 Şubat 2024 - 20:03
Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken önemli bir açıklama yaptı. Oleshchuk'un ifadesine göre, 17 Şubat 2024 sabahı doğu Ukrayna semalarında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri birimleri aynı anda üç düşman uçağını (iki Su-34 avcı bombardıman uçağı ve bir Su-35 avcı uçağı) imha etti.



Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Mykola Oleshchuk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu sabah Ukrayna Hava Kuvvetleri birimlerinin, doğu yönünde Rusya'ya ait iki Su-34 bombardıman uçağı ve bir Su-35 savaş uçağını aynı anda imha ettiğini belirterek, "Bizi hiçbir şey durduramaz." ifadesine yer verdi.



Kiev, gelişmiş Batı hava savunma sistemlerini edindiği için, Rus işgali ikinci yıl dönümüne yaklaşırken, ön cephelere yakın bölgelerde Rus hava gücüne karşı giderek artan bir tehdit oluşturacak şekilde silah konuşlandırmayı başardı.

Kaynak: TRT Haber

YORUMLAR

  • 0 Yorum