Urfa ve Adıyaman'da sel felaketi

Deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı. Adıyaman'da bahçede bulunan konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu. Şanlıurfa'da ise sele kapılan 11 kişi yaşamını yitirdi.

Urfa ve Adıyaman'da sel felaketi
15 Mart 2023 - 10:13
Şanlıurfa ve Adıyaman'da etkili olan yağış sele neden oldu. Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi kayboldu. Kentte incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde hayatını kaybedenler arasında 1,5 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi. Bakan Soylu, ''Şu anda 25 kilometrelik bir alanda 163 kişilik 10 ekip arama kurtarma yapıyor, dalgıçlar da var. Ama hava ve koşullar çok imkan vermiyor.'' dedi. Şanlıurfa'da da sağanağın etkisiyle su baskınları oluştu. Kentte dün akşam etkisini artıran sağanak nedeniyle Eyyübiye ve Haliliye ilçeleri başta olmak üzere kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Böylece kentte sel felaketinde yaşamını yitirenlerin sayısı 11'e yükseldi. 

Hastaneyi su bastı, okullar tatil edildi
Şanlıurfa'yı etkisi altına alan sağanak yağmur suları birçok semtte sele neden oldu. Ekili alanlar ile çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisini su bastı, hastalar üst katlara taşındı.  Valilikten yapılan açıklamada yağışların yarın da devam edeceği uyarısı yapılarak eğitime 1 gün ara verildi.

Kaynak: NTV

YORUMLAR

  • 0 Yorum