Uyuşturucu baronu Qureshi İstanbul'da yakalandı

"Kartel - 5" operasyonu kapsamında Hollanda tarafından Interpol kırmızı bülteniyle uluslararası seviyede aranan uyuşturucu baronu Rawi Ali Qureshi İstanbul Kağıthane'de yakalandı. Qureshi, "uyuşturucu madde ticareti” suçundan aranıyordu.

Uyuşturucu baronu Qureshi İstanbul'da yakalandı
03 Şubat 2024 - 14:13
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Interpol'ün kırmızı bültenle, “uyuşturucu madde ticareti” suçundan uluslararası seviyede aradığı bir uyuşturucu baronunun daha İstanbul'da yakalandığını bildirdi. Yerlikaya,Rawi Ali Qureshi'nin “Kartel-5” operasyonuyla Kağıthane’de yakalandığını belirtti. Bakan Yerlikaya'nın, operasyona ilişkin açıklaması şöyle:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yapılan müşterek çalışmalar sonucu İstanbul Kağıthane’de yakalanan ve hakkında Kırmızı bültenle yakalama kaydı bulunan Rawi Ali Qureshi'nin; Hollanda‘da uyuşturucu ticareti ve ithalatında dünya çapında önemli bir rol oynadığı, dünyanın birçok ülkesinde geniş bir suç ağına sahip olduğu ve bunu büyük miktarlarda kokain ithal etmek amacıyla nakliye hatları kurduğu, Hollanda’ya gemi, sürat tekneleri ve havayoluyla toplam 6 Ton uyuşturucu madde sevkiyatı yaptığı, Uyuşturucu madde için depolama tesislerini organize ettiği ve Uyuşturucu maddelerin finansörlüğünü yaptığı tespit edildi."

Kaynak: Karar

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum