Vali Bilgin: "Durum açıklanandan 5 kat daha kötü"

Gaziantep'in Nurdağı ilçesine koordinatör vali olarak atanan Şırnak Valisi Osman Bilgin'in sosyal medyada yayılan videosunda Bilgin; durumun açıklanandan 3 ile 5 kat daha kötü olduğunu, Nurdağı'nda 150 ölünün çıktığı bir apartmanın olduğunu, bazı şehirleri tamamen yıkıp yeni şehirler yapacaklarını ve devletin görevlileri olarak geç geldikleri için özür dilediklerini söyledi.

Vali Bilgin: "Durum açıklanandan 5 kat daha kötü"
21 Şubat 2023 - 04:14
Depremin ardından Nurdağı'nda koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin'in konuşması sosyal medyada ortaya çıktı. Depremzedelere açıklamada bulunan Bilgin "150 ölünün çıktığı apartmanımız var. Kusura bakmayın belki geç geldik ama durum, bildiğinizden çok daha vahim." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının yer aldığı ve sosyal medyada yayılan videoda Bilgin, "Durum açıklanan rakamlardan 3,4 belki 5 kat daha kötü. Bazı illeri komple yıkıp yeniden iller yapacağız. Dolayısıyla böyle gördüğünüz İstanbul depremi veya Erzincan hiçbirine benzeyen bir deprem değil. Şehirler haritadan silinecek yeni haritalar oluşturulacak. O nedenle biz devlet olarak, devletin görevlileri olarak geç geldiysek sizden özür diliyoruz." ifadelerini kullanıyor.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum