Walmart, yüzlerce personelinin işine son veriyor

Perakende satış zinciri firması Walmart, yüzlerce personelini işten çıkarmaya hazırlanıyor. Walmart, Ocak 2024 itibariyle 2,1 milyon personel istihdam ediyor fakat önümüzdeki yıllarda mağazalarının %65'ini otomasyonla hizmet verir hale getirmeyi planlıyor.

Walmart, yüzlerce personelinin işine son veriyor
14 Mayıs 2024 - 23:52

Perakende devi Walmart, kurumsal işgücünü yeniden şekillendirecek bir hamleyle yüzlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor ve uzaktan çalışanlarının çoğunun şirket ofislerine taşınmasını talep ediyor. Bu çerçevede Walmart'ın Dallas, Atlanta ve Toronto’daki daha küçük ofislerinde çalışanlardan, Walmart’ın Bentonville’deki şirket merkezinin yanı sıra Hoboken veya Güney Kaliforniya gibi diğer merkezlere taşınmaları isteniyor.

Wall Street Journal’ın konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere dayandırdığı haberine göre Walmart, zamanın büyük bir kısmında ofislerde bulundukları sürece personelin yarı zamanlı olarak uzaktan çalışmasına izin vermeye devam edecek.

Walmart, 31 Ocak 2024 itibariyle yaklaşık 2,1 milyon çalışan istihdam ediyor. Ancak şirket, geçtiğimiz yıl boyunca işgücünü azaltmaya yönelik hamleler yapmış ve geçen yıl nisan ayında 2026 mali yılının sonuna kadar mağazalarının yaklaşık %65'inin otomasyonla hizmet vermesini beklediğini söylemişti. Şirket, Şubat 2023’te ABD’deki teknoloji merkezlerinden üçünü kapattı ve yüzlerce işçiden işlerini korumak için yer değiştirmelerini isteyerek daha fazla çalışanın ofisten çalışmasını talep etti.

Emsal teşkil edebilir
Dünyanın en büyük özel işverenlerinden biri olan Walmart'ın kurumsal kadrosunu yeniden düzenleme ve uzaktan çalışma politikalarını değiştirme kararı, pandemi sonrası ortamda işin geleceğini düşünen diğer şirketleri de etkileyebilir. Bu değişiklikten etkilenen çalışanların geçiş süreciyle ilgili olarak şirketten daha fazla bilgi alması bekleniyor.

Kaynak: Gazete Oksijen


YORUMLAR

  • 0 Yorum