WhatsApp'da YZ destekli fotoğraf düzenleme aracı

Meta'nın WhatsApp uygulamasında yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yeni özellik, arka plan değiştirme gibi bir dizi yenilik sunacak. WhatsApp kullanıcıları, fotoğraflarını daha iyi hâle getirmek için geniş seçeneklere sahip olacak. Şu anda test aşamasında olan özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor.

WhatsApp'da YZ destekli fotoğraf düzenleme aracı
23 Mart 2024 - 03:35
Meta'nın WhatsApp üzerinde yapay zeka destekli bir fotoğraf düzenleme aracı üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu yeni özellik, arka plan değiştirme gibi bir dizi yenilik sunacak.

Yapay zeka destekli özellikler, sosyal medya platformlarında giderek yaygınlaşıyor. Şirketler, platformlara her geçen gün yeni yapay zeka özellikleri getiriyor. Meta, Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi platformları bünyesinde bulundurmasıyla dikkat çekiyor.

Meta'nın WhatsApp'ta kullanıcıları sevindirecek bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Yeni yapay zeka özelliği, fotoğraf düzenlemeye odaklanıyor. Özellik, WABetaInfo tarafından uygulamanın Android versiyonunun 2.24.713 kodlu beta sürümünde keşfedildi.



WABetaInfo'nun paylaştığı ekran görüntüsü, yeni yapay zeka aracının neler sunabileceğini gözler önüne seriyor. Özellik, fotoğraf gönderme sırasında çıkan düzenleme ekranı üzerinden kullanılabilecek ve kullanıcılara üç ayrı seçenek sunacak.

Yapay zek aracı, WhatsApp'ta paylaşılan fotoğrafları daha iyi hâle getirmek için kullanıcılara geniş olanaklar sunacak. İlk seçenek, arka planı istenilen şekilde değiştirme imkânı sunacak. İkincisi, fotoğrafın stiline dair değişiklikler yapabilecek. Son özellik ise genişletme, bu da fotoğrafın tümünün genişletilebileceği anlamına geliyor. Boyut konusunda sıkıntı yaşayanlar için oldukça faydalı olabilir.

WhatsApp'taki fotoğraf deneyimini geliştirecek olan yapay zeka destekli düzenleme özellikleri şu anda test aşamasında. Geniş çapta kullanıma sunulma tarihi ise henüz bilinmiyor.

Kaynak: Webtekno

YORUMLAR

  • 0 Yorum