X, iş ilanı özelliğini test ediyor

Elon Musk'ın "her şeyin uygulaması"na dönüştürmeyi hedeflediği "X", iş ilanı özelliğini test ediyor.

X, iş ilanı özelliğini test ediyor
26 Ağustos 2023 - 21:07
X (eski adıyla Twitter), büyük bir iş arama ve iş bulma platformu hâline dönüşmek için adımlar atıyor. Şirketin resmi hesabından yapılan açıklamaya göre "X Hiring" adındaki beta sürümü şu anda test aşamasında.
 
X Hiring, sarı onay rozeti almış şirketlerin veya kuruluşların iş ilanı yayınlamasına olanak tanıyan bir sistem olacak. Bu sayede X, sıradan bir sosyal ağ platformu olmaktan çıkarak her şeyin yapılabildiği bir uygulama hâline gelecek.
 
"X Hiring" ve İş İlanları
Şirket, X Hiring özelliğinin beta aşamasında olduğunu belirten bir paylaşım yaptı ve şirketlerin beta erişimine başvurmak için kullanabileceği bir bağlantı paylaştı. Bu bağlantıya tıklandığında X Hiring başvuru formuna yönlendirme yapılıyor.
 
Başvuru formunda ise "Şu anda Doğrulanmış Kuruluşlar için mevcut olan X Hiring'e erken erişim için kaydolun. Uygunsa, hesabınızda İşe Alım özelliklerini etkinleştireceğiz." şeklinde bir açıklama yer alıyor.
 
Bu sistemin tıpkı LinkedIn'de olduğu gibi insanların iş bulma sürecine yardımcı olacak bir destek hattı olması bekleniyor. Milyonlarca organik aday ve şirket profili, birbirlerine ulaşarak görüşmeler gerçekleştirebilecek.

Tüm bunların yanı sıra işe alım süreciyle ilgili hem işveren hem de çalışanın bilgilenmesini ve süreci kolaylaştıracak bir özellik de platformdaki yerini alacak. Bir kullanıcı "Kimin işe alındığını nasıl bileceğiz?" diye sorduğunda, X'in Mayıs ayında satın aldığı iş eşleştirme platformu Laskie'nin eski CEO'su Chris Bakke: "İş arama ama daha da önemlisi nitelikli fırsatlarla eşleştirme özelliği yakında platforma geliyor." cevabını verdi. Genel olarak değerlendirilecek olursa; Twitter'da 528 milyondan fazla kullanıcı ve iş arayışında olan milyonlarca insanın olması, özelliğin son derece faydalı olabileceğine işaret ediyor.
 
Kaynak: Tamindir

YORUMLAR

  • 0 Yorum