Yemen'e 2023'te 97 binden fazla kaçak geldi

Yemen Sağlık Bakanı Kasım Buhaybih, 2023 yılında ülkelerine 97 binden fazla kaçağın geldiğini duyurdu. Buhaybih, kaçakların toplumu zorladığını ve sağlık tesisleri üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu belirtti.

Yemen'e 2023'te 97 binden fazla kaçak geldi
16 Mart 2024 - 23:01
Yemen hükümeti 2023 yılında ülkeye 97 binden fazla kaçağın geldiğini duyurdu. Başbakanlığın sosyal paylaşım sitesi hesabından yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanı Kasım Buhaybih, Belçika'daki Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) sağlık koordinatörü Darwin Diar ile geçici başkent Aden'de bir araya geldi.

MSF'nin sağlık sektörüne yönelik girişimlerinin ele alındığı görüşmede, Buhaybih, geçen yıl ülkeye 97 binden fazla kaçağın geldiğini söyledi.

Buhaybih, bu kadar çok sayıdaki kaçağın, ev sahibi toplumu zorladığına, sağlık tesisleri ve hizmetleri üzerinde ciddi baskı oluşturduğuna işaret etti. Yemenli Bakan, MSF'ye kaçakların dosyasına müdahale çağrısında bulundu.

Yaklaşık 9 yıldır iç savaş yaşanmasına rağmen Yemen, başta Etiyopya ve Somali'den olmak üzere Afrika Boynuzu coğrafyasından kaçakların yöneldiği bir ülke olmayı sürdürüyor. Kaçakların özellikle Körfez ülkeleri ve Suudi Arabistan'a geçmek için Yemen'i güzergah olarak kullandığı belirtiliyor.

Kaynak: Haberler.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum