Yunanistan'da medya mensupları yeniden grevde

Yunanistan'da İşçi Sendikaları Konfederasyonu tarafından yarın yapılacak genel grevi takip edebilmek için basın mensupları bugün greve başladı. Televizyon ve radyolarda haber akışı durdu, haber ajansları ve yazılı basın da greve katıldı. ESIEA, düşük ücret ve sendikal olmayan iş koşullarına karşı haklarını talep ediyor.

Yunanistan'da medya mensupları yeniden grevde
16 Nisan 2024 - 22:22
Yunanistan'da basın mensupları, İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) tarafından yarın yapılması planlanan genel grevi yakından takip edebilmek için bugün greve başladı.

GSEE'nin çağrısı üzerine, maaşların artırılması ve toplu iş sözleşmelerinin yenilenmesi gibi taleplerin karşılanması için yarın düzenlenecek genel greve destek veren basın mensupları, televizyon ve radyolarda haber akışını durdurdu.

Basın mensuplarının yarınki genel grev kapsamındaki protestoları takip etmek için yerel saatle 05.00'te başlayan grev, yarın saat 05.00'te sona erecek.



Haber ajanslarının da katıldığı grev süresince, haber ağırlıklı internet siteleri sayfaları gecikmeli olarak güncellenirken, yazılı basın çalışanlarının işbaşı yapmaması nedeniyle gazete bayilerinin rafları yarın boş kalacak.

Ülkenin en büyük gazeteci sendikası ESIEA, yaptığı açıklamada gazeteciler ve medya çalışanlarının sendikal olmayan iş koşullarının ve düşük ücretlerin rehini olmaması gerektiğini belirtti. Açıklamada, medya çalışanlarına tüm haklarının verilmesi talep edildi.

Kaynak: Gazete Duvar

YORUMLAR

  • 0 Yorum