Zelenski: "Rus saldırılarında 31 bin askerimiz öldü"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna Savaşı'nın başından bu yana 31 bin Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Zelenski: "Rus saldırılarında 31 bin askerimiz öldü"
25 Şubat 2024 - 20:07
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın 2 yıl önceki geniş çaplı işgalinden bu yana 31 bin Ukrayna askerinin öldürüldüğünü söyleyerek 1 yıldan uzun bir süre sonra savaştaki kayıplarıyla ilgili ilk resmi rakamı paylaştı. Rusya ise askeri kayıplarına dair açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Ülkesinin kayıplarıyla ilgili resmi rakamı kamoyuyla paylaşan Volodimir Zelenski, "Bu savaşta 31 bin Ukraynalı asker öldürüldü. Ne 300 bin ne de 150 bin... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yalan söylüyor. Ama yine de bunca ölüm bizim için büyük bir kayıp." dedi. Zelenski Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, yaralı sayısını açıklayamayacağını çünkü bunun Rus askeri planlamasına yardımcı olacağını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin danışmanı Mihaylo Podolyak, 2022 yılının sonlarında yaptığı açıklamada, 24 Şubat'taki işgalden bu yana 13 bin Ukraynalı askerin hayatını kaybettiğini söylemişti. Ukrayna, Podolyak'ın açıklamasından bu yana askeri kayıplarındaki son durumu paylaşmamıştı. Rusya ise askeri kayıplarına dair açıklama yapmadı.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum