Zuckerberg 4 sene sonra ilk defa Musk'tan zengin

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg'ın serveti, 2020'den beri ilk defa Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ı geçti. Musk bu yıl 48,4 milyar dolar kaybetti. Zuckerberg ise servetine 58,9 milyar dolar ekledi. Son 4 yılda elektrikli araç şirketlerinin hisseleri yapay zeka şirketlerinin hisseleri karşısında eriyor.

Zuckerberg 4 sene sonra ilk defa Musk'tan zengin
07 Nisan 2024 - 07:44
Mart ayı başında Bloomberg Milyarderler Endeksi'nde birinci sırada yer alan Elon Musk, Reuters'in Tesla şirketinin daha ucuz bir otomobil planlarını iptal ettiğini bildirmesinin ardından hisselerinde düşüş yaşadı ve dördüncü sıraya geriledi. Musk'ın yalanladığı bu haberi Tesla'nın araç teslimatlarının düştüğü haberleri takip etti. Musk'ın serveti bu yıl 48,4 milyar dolar eridi.

Meta ise yeni zirvelere tırmanırken Mark Zuckerberg'in servetine 58,9 milyar dolar eklendi. Zuckerberg, 16 Kasım 2020'den bu yana Bloomberg'in en zengin insanlar sıralamasında ilk kez ilk üçe girdi. O yıl Zuckerberg'in serveti 105,6 milyar dolar, Musk'ın ise 102,1 milyar dolardı. Musk'ın net serveti şu anda 180,6 milyar dolar; Zuckerberg'inki ise 186,9 milyar dolar. Kasım 2021'de serveti 215 milyar dolara kadar çıkan Musk ve Zuckerberg arasındaki servet farkının tersine dönmesi, bir zamanlar çok popüler olan elektrikli araç hisselerinin büyük teknoloji ve özellikle de yapay zeka tarafından nasıl gasp edildiğini gösteriyor.

Kaynak: Gazete Oksijen

YORUMLAR

  • 0 Yorum